Календар

Кръгла маса по въпросите на кампаниите на гражданските организации и комуникацията с медиите събира варненци тази неделя

Кръгла маса по въпросите на кампаниите на гражданските организации и комуникацията с медиите събира варненци тази неделяВарна, 09 март 2009 г. Нови две обучения по повишаване на гражданската активност предстоят във Варна тази неделя, 15 март, по време на кръгла маса „Медиите и кампаниите на гражданските организации”. Кръглата маса ще се проведе от 11.00 ч. в библиотека „Виделина” (ул. „Цар Симеон I” 27, ет.2, ст.6). В нея са включени два модула на теми „Гражданското общество и медиите” и „Какво ще ни струва използването на генно-модифицирани организми (ГМО)?”

Първия модул ще води Екатерина Попова, журналист и ПР, завеждащ отдел „Политика” във в-к „Класа”. Втория модул ще води Илиян Илиев, председател на Управителния съвет на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) – природозащитна организация с 13-годишна история, която работи по въпросите на ГМО от 2005 г.

Кръглата маса се провежда в рамките на проект „Овластяване на гражданите чрез укрепване на кампанията за опазване на дивата природа в България”. „Граждани за Рила”, неформално обединение на граждани, и Екологично сдружение „За Земята”, съвместно коалицията от над 30 природозащитни организации и граждански групи „За да остане природа в България”, реализират съвместно едногодишния проект, който е финансиран от швейцарската фондация „Terre Humaine”.

„Проектът ни набляга на силните страни, които развихме в кампанията за опазване на Рила – информационни срещи за проблемите на природата и граждански акции в цялата страна, и чрез обучения по конкретни теми като политическата система, работа с местните власти, изготвяне на стратегия на кампания, работа с медии, ползване на достъп до обществена информация ще подобри уменията на гражданите да се борят за правата и каузите си”, споделя Вера Петканчин, координатор на проекта.

Поканени да присъстват са всички граждани и представители на медиите.

За контакт:
Вера Петканчин, координатор на проекта, Вера Петканчин, ЕС „За Земята”, тел. 0899 38 58 59, е-мейл vera.petkantchin@gmail.com;
Владимир Михайлов, „Граждани за Рила–Варна”, тел. 0896 869 174, е-мейл vladimir.mihailov@gmail.com.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3380 посещения

OFF