Календар

Лекциите по гражданска активност в София продължават с дискусия за съдебната власт

Лекциите по гражданска активност в София продължават с дискусия за съдебната властНа 25 март от 19.00 ч. в офиса на Българска асоциация за алтернативен туризъм в София (бул. „Александър Стамболийски” 20 В, партер, вход откъм улица "Лавеле") ще се проведе третата лекция от поредицата лекции за повишаване на гражданската активност и умения за водене на успешни граждански кампании. Лекцията е на тема „Съдебната власт в България” и ще бъде водена от адв. Свилен Овчаров, „Зелените адвокати”. Ще бъдат разгледани теми, свързани с конституционната уредба на съдебната власт, основни нормативни актове, структура на съдилищата, как може да комуникира обикновеният гражданин със съдебните органи.

Срещата е отворена за всички желаещи граждани, входът е свободен. Очакваме ви отново!

Повече за проекта:

Проектът „Овластяване на гражданите чрез укрепване на кампанията за опазване на дивата природа в България” се реализира съвместно с Граждани за Рила, неформално обединение на граждани, и коалицията от над 30 природозащитни организации и граждански групи „За да остане природа в България” и е финансиран от швейцарската фондация „Terre Humaine”.

„Проектът цели да покажем на хората, че от тях зависи да променят нещата, които не им харесват като споделим опита си от победата в кампанията за опазване на Рила от незаконния ски курорт на Паничище. В работата си видяхме кои са силните страни на гражданските кампании, както и областите, върху които има нужда от още работа, за да са по-успешни”, разказа Цвета Христова от „Граждани за Рила”.

„Новият ни проект ще наблегне на силните страни – информационни срещи за проблемите на природата и граждански акции в цялата страна, и чрез обучения по конкретни теми като политическата система, работа с местните власти, изготвяне на стратегия на кампания, работа с медии, ползване на достъп до обществена информация ще подобри уменията на гражданите да се борят за правата и каузите си”, споделя Вера Петканчин, координатор на проекта.

За контакти:
Вера Петканчин, тел. 0899 38 58 59
e-mail: saverila@gmail.com

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2892 посещения

OFF