Календар

Битката за природен парк 'Странджа' и природен парк 'Витоша' продължава с подписки

Битката за природен парк 'Странджа' и природен парк 'Витоша' продължава с подпискиВъпреки че Върховният административен съд отмени и десетте строителни разрешения на комплекса „Златна перла” край Варвара и го обяви окончателно за незаконен, битката за спaсяване на българските паркове продължава.

Местните власти, в лицето на кметовете на Царево и Малко Търново са решени да елиминират Директора на Парка, а Министерството на околна среда и водите прие незаконно нов Общ устройствен план на община Царево – без влязла в сила Екологична оценка. Подобна е ситуацията и във Витоша – опитите да се компрометира управлението на парка продължават, въпреки че Директора на парка има множество награди за добро управление, връчени включително от Държавната агенция по горите.

Ето защо, предлагаме на вашето внимание 2 нови петиции в защита съответно на парк „Странджа” и парк „Витоша”.
Формуляр за подписка в подкрепа на Странджа
Формуляр за подписка в подкрепа на Витоша

Попълнените бланки изпращайте на адрес:
София 1000    
П.К. 1282        
За ПП „Зелените”  

Петициите са инициирани от новосформираната политическа партия „Зелените”. Тя е основана от част от хората, участващи в протестите, включително НПО лидерите на някои екологични организации. Тези хора решиха след повече от десетилетие борби, че трайна и устойчива промяна може да настъпи само с промяна в разбирането за политиката. Засега те показват, че предприемат последователни и реални действия за опазване на дивата природа в България. Ето защо коалиция „За да остане природа в България” подкрепя инициативата за събиране на 100 000 подписа на хартия за Странджа и Витоша.

Коалицията си запазва правото да следи изкъсо действията на ПП Зелените и няма да толерира промяна на текущата политика на партията относно защитените територии и зони в България. С нашето участие разчитаме да провокираме и повишим политическото представителство на зелената идея в България.

Днес се разбра, че старите партии вдигат финасовия праг за участие на партия в изборите за евродепутати на 50 000лв., което прави създаването и участието в управлението на нови и нормални политически партии почти невъзможно.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2336 посещения

OFF