Календар

Флаш моб (светкавична акция ) за Рила

Флаш моб (светкавична акция ) за Рила Източник: http://saverila.ludost.net/

Елате в петък, 3 април, от 17,30 часа на площад Македония в София - бул. Христо Ботев 47

(до сградата на ДНСК, която издава финалното Разрешително за ползване на лифта до 7-те Рилски Езера)

Ще играем на конче. Един носи другия. За целта предварително си намерете стабилен "кон" :-)

Посланието е "болен - здрав носи" – опасен и незаконен е лифтът, построен върху несигурна основа в свлачищен район. Въпреки това е разрешено пускането му от РДНСК и се очаква от утре да започне да вози хора, включително деца.

Ездачите да носят табелки с надписи "болен лифт хора вози" и "болна държава обществото е яхнала".


Носете плакати, свирки, тъпани, по двама приятели, домашни любимци и роднини.

За тези, които не са в София: нека прекъснем работата си за 5 мин в знак на подкрепа. Можем да протестираме онлайн на сайта http://feelfriendly.com/ и да съобщим на плакат/лист хартия, че 5 мин протестираме за Рила.

Скандалият лифт на Паничище е запланувано да бъде открит в събота, 4 април 2009 г., въпреки че е незаконен и разположен на действащо свлачище.
Обектът е построен без нужната оценка за въздействие върху околната среда и част от него се намира в границите на Националнен парк "Рила", за което собственикът му би трябвало да получи договор за концесия от държавата. Притежатели на съоръжението са община Сапарева баня и "Рила спорт", които имат проект за изграждането на мащабен ски курорт над Паничище.

В момента тече процедура по приемането на готовия строеж на лифта. За целта е сформирана Държавна приемателна комисия (ДПК), в която основна роля има Дирекцията за национален строителен контрол(ДНСК). Въпреки че процедурата по приемането на лифта не е завършена, лифтът вече вози и деца.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6601 посещения

OFF