Календар

Най-дълго хоро в защита на природата - 22 април - Ден на Земята

Най-дълго хоро в защита на природата - 22 април - Ден на ЗемятаСкъпи танцьори,

На 22 април природозащитната общност и всички хора, които обичат природата в България, традиционно отбелязват международния Ден на Земята – най-голямата проява в световен мащаб, чрез която човечеството заявява мисълта си за нашата планета Земя и съзнателността си за опазването на околната среда.

Тази година коалицията от над 30 природозащитни неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” организира няколко инициативи, с които отново ще припомним на всички българи, че отвъд ежедневните ни проблеми стои една голяма обща грижа – да запазим природата такава, каквато е, и да оставяме минимален отпечатък върху нея, за да може децата ни да се радват на същите красоти, на които сме се радвали ние. Особено важна е гражданската позиция – ясно заявена – по повод на проблемите с незаконното строителство в защитени територии в България и безогледното унищожаване на биоразнообразие в последните години.

Имаме удоволствието и честта да поканим вашия фолклорен състав на големия купон, който организираме пред храм-паметника Александър Невски от 18.30 ч. на 22 април. Предвиждаме да започнем с НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО В ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА и имаме нужда от вас! Вие да поведете хорото и да се разположите на интервали между по-неопитните участници, за да се получи не само най-дългото, но и НАЙ–КРАСИВОТО хоро в защита на българската природа. Когато от сцената бъде обявено началото на най-дългото хоро, ще бъде изсвирено право хоро, за да могат всички да се включат. Преди и след това ще може да се играят и други хора, по време на които вие ще може да демонстрирате своето майсторство!

Каним ви да вземете участие или да се запознаете и с другите ни инициативи за Деня на Земята:

- Рано-рано от зарана доброволци алпинисти и катерачи спускат от централни сгради и кръстовища обемно-мащабни трансперанти с про-землянски послания за опазване на българската природа.

- в 11.00 ч. в градинката на Народното събрание ще разположим изложба на красиви снимки на фотографи от Photosynthesis, ученици от Националното училище за изящни изкуства, също така и плакати, специално посветени на Деня на Земята на студенти специалност „плакат” в Художествената академия. Ще ви очакват множество информационни материали и щандове за това как можем да живем в хармония с природата. Във виртуалното протранство пък ще покажем интернет версия на изложбата «Oтражения» на Александър Иванов.

- в 18.30 ч., както вече ви казахме, се събираме на храм-паметника Александър Невски за най-дългото хоро в защита на природата с музика на самодейни фолклорни състави и събирачите на културни и музикални традиции от Мелнишко „Леб и Вино”. Програмата ще продължи с концерт-купон с участието на Елица и Стунджи, Уикеда, Мерудия и Теди Кацарова.

Надяваме се да ви видим на площада и заедно да отбележим Деня на Земята!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

8773 посещения

OFF