Календар

Гражданите на Поморие ще протестират пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Гражданите на Поморие ще протестират пред Министерството на регионалното развитие и благоустройствотоСледващата „акция”, в която можете да се включите като природозащитници, е протест в София пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на 22 април (сряда) от 12.30 часа.

В 13.30ч в МРРБ ще започне заседание на висш експертен съвет по въпроси, свързани с петролопровода Бургас-Александруполис, на което трябва да се вземе решение за технологията за доставка на петрола.

Единият вариант е доставката да се осъществява в открито море чрез т.нар. монобуй. Това е нещо като малък танкер, в който петролът се прелива от големите танкери. Това, според природозащитната общност, е по-опасният вариант, защото се осъществява в открито море и създава предпоставки за повече разливи.

Ние сме за втория вариант, при който разтоварването на петрола ще се осъществява в самия Бургаски залив. Това също не е много екологичен вариант, защото може да наложи уширяване на дъното на залива, но, в случая, се явява по-малкото зло.

Жителите на Поморие също протестират, защото има идея, ако се използва монобуй, то буя да е близо до Поморие, което би съсипало условията за туризъм в района. Изобщо, всички местни общности, включително бургазлии, са против монобуя.

Важно е да има хора още в 12.30ч пред МРРБ, за да може експертите да ни видят на влизане в сградата.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2515 посещения

OFF