Календар

„Нарисувай обичта си към природата!” в Деня на Земята 22 април

„Нарисувай обичта си към природата!” в Деня на Земята 22 априлНа 22.04.2009г. – Денят на Земята, от 12ч. до 17ч. 25-те момичета от 10д клас от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза” – бул.”Черни връх”37, София, с помощта на други съученици и приятели ще опънат край НДК в участъка между Моста на влюбените и Билетния център големи бели листове хартия 120/120см. така, че да се получи непрекъсната бяла пътека. "Ще рисуваме по белите листове пейзажи, любими кътчета, животни, цветя, ще изписваме послания за намаляване на свръх-консумацията и за опазване на околната среда", казват учениците.

И още "Ще каним минаващите хора да пишат и рисуват с нас, да изразяват по този начин отношението си към глобалните проблеми на планетата. Целта ни е да провокираме хората да се замислят за връзката си с природата и за личната си отговорност днес, тук и сега!". Мотото на рисунките е "И от мен зависи бъдещето на планетата”.

Мероприятие е заключителната част от проекта на 10д клас: „Стига егоизъм – да помислим за Планетата”. Проектът е част от Международния проект на Световния фонд за дивата природа WWF – Австрия и на фондация Erste Stiftung: “Европейски училища за жива планета”. В него участват 30 учителища от 10 европейски държави: Австрия, България, Хърватска, Чешката република, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна – по 3 –ма представители от страна. В България участват 3 училища: от София, гр.Белене и от гр.Русе.

Ще се радваме, ако ни съдействате нашите послания за промяна на консуматорските навици и за съзнателно отговорно отношение към природата да достигнат до гражданите на цяла България!

От тук можете за изтеглите брошура "И от мен зависи бъдещето на планетата”, а за повече информация за мероприятието можете да се свържете с Ваня Караманова – учител по английски език, 0885849342.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4572 посещения

OFF