Календар

Акция „Чиста Беглика”

Акция „Чиста Беглика”От 12 до 14 юни сдружение „Байкария“ и коалиция „За да остане ПРИРОДА в България” организират акция „Чиста Беглика” за почистване на крайбрежието на язовир Голям Беглик - община Батак, Западни Родопи. Районът на действие ще бъдат защитените местности Самодивска поляна, Чатъма и Батлъбоаз. Инициативата е провокирана от желанието на „байкарийците” за постигане на устойчиво развитие в района на областта Беглика. Партньори на проявата са РИОСВ – гр. Пазарджик, РУГ – гр. Пазарджик и община Батак, както и страните по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Така се поставя началото и на теренните работи преди започването на второто издание на Беглика Фест (5 – 9 август) – фестивалът, съчетаващ музика, спорт, арт и еко прояви, свързани с пълноценното общуване с природата.

Желаещите да се включат е необходимо да имат подсигурени средства за бивакуване и храна. Сдружение „Байкария“ осигурява необходимите чували и ръкавици. Районът на язовир Голям Беглик не се обслужва от обществен транспорт, поради което е необходимо участниците сами да се придвижат до мястото на почистването.

Програма на събитието:

12 юни – 09.00 ч. Сборен пункт – къмпинга в местността Самодивска поляна, разположен на 1 км западно от стената на язовир Голям Беглик. Разпределение на групите, разяснения и транспортиране до местата за почистване. Установяване на палаткови лагери и начало на почистването.

13 – 14 юни Почистване на териториите и извозване на събраните отпадъци.

Заповядайте!

За допълнителна информация:
Георги Мавров: 0885 894 440
beglika@gmail.com

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3304 посещения

OFF