Календар

АКЦИЯ КЛИМАТ в Смолян и Стара Загора. ЕЛАТЕ И ВИЕ!

АКЦИЯ КЛИМАТ в Смолян и Стара Загора. ЕЛАТЕ И ВИЕ!Участвайте в информационната кампания за глобалните климатични промени: Смолян - 24 юли и Стара Загора - 1 август.

Игри и викторини за най-малките, информационни материали и практични съвети за по-големите, както и много подаръци са подготвили Представителството на Европейската комисия в България , Федерация "Зелени Балкани" и българската мрежа "Европа - Директно", които тази година заедно организират информационни дни, посветени на проблемите на климата и опазването на околната среда.

"Акция Климат" ще премине под мотото "Ти контролираш промените в климата" и се провежда в рамките на общоевропейската кампания за информиране на гражданите на ЕС за глобалното затопляне и начините за неговото овладяване.

На 24 юли 2009 г. (петък) от 11 ч на пл. "Свобода" в гр. Смолян и на 1 август 2009 г. (събота) от 11 ч в парк "Пети октомври" (парка до Общината) в гр. Стара Загора гражданите и гостите на двата града ще научат какво представлява глобалното затопляне, ще се промени ли климатът на България и какви ще са последиците от това, какво може да се направи в глобален мащаб и какви действия е предприел Европейският съюз. Подготвени са и индивидуални практични съвети за това как чрез малки промени във всекидневните си навици всеки един от нас може да помогне за ограничаване на атмосферното замърсяване.

Основните информационни акценти в "Акция Климат" ще бъдат атрактивно представени върху 17 цветни банера със снимки и текстове, а върху видеоекран ще бъдат прожектирани филми, посветени на опазването на природата. На гражданите ще бъдат раздавани публикации и други промоционни материали. За най-малките ще бъдат организирани игри и викторини, а рисунките, които те ще направят в рамките на събитието ще бъдат показани в изложба под открито небе.

Събитията в Смолян и Стара Загора ще бъдат официално открити от г-жа Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на ЕК и от кметовете на двата града г-жа Дора Янкова, кмет на Смолян и проф. Светлин Танчев, кмет на Стара Загора. Официалните гости ще бъдат поканени да напишат своето"Обещание към Земята" върху подготвено за целта табло.

Повече информация по темата за глобалното затопляне можете да научите на специална страница, изработена от Европейската комисия:
Какво представлява изменението на климата? http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/what/climatechange_bg.htm
Какво се върши в световен план? http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/what/fightingcc_bg.htm
Въпроси и отговори за изменението на климата http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/what/ccqanda_bg.htm
Повече за начина, по който контролираме изменението на климата и какво може да направи всеки от нас http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/control/takecontrol_bg.htm
Какво прави Европейския съюз: http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/actions/whatiseudoing_bg.htm
Презентации и викторини на темата: http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/schools/getcreative_bg.htm
Новини и събития по темата: http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/news/list_news_bg.htm


За повече информация и контакти за събитието:

За кампанията на ЕК:
Отдел “Преса и медии” - Представителство на Европейската комисия в България,
Телефон 02/933 53 38

За акцията в Смолян - 24 юли:
Нели Арабаджиева - Зелени Балкани
тел. 032/626977, 0884257711, e-mail: narabadzhieva@greenbalkans.org

Надежда Митева - Европейски информационен център "Европа Директно" - Смолян
Тел. 0301/81433, 0888441331, e-mail: europedirect_smolyan@mail.bg

За акцията в Стара Загора - 1 август:
Елена ТиловаЕлена Тилова - Зелени Балкани
042 622 401, 0887 574 699, etilova@greenbalkans.org

Павлина Тодорова, Европейски информационен център "Европа Директно" - Стара Загора,
042 605 007, europedirect@szeda.eu

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4439 посещения

OFF