Календар

Поканете Коалиция „За да остане природа в България” във вашия град

Поканете Коалиция „За да остане природа в България” във вашия градМили приятели,
До края на месец юни имаме възможност да дойдем на гости във вашия град или село, за да обсъдим кампаниите за опазване на защитените територии и зони в България.

Ако искате да научите повече за богатството и предизвикателствата пред българската природа, да се запознаете с активни природозащитни организации и граждански групи, посвещаващи времето и силите си на кампаниите за опазване на Рила, Иракли, Родопите, Странджа, Калиакра… или просто да се срещнете и запознаете с приятели и съмишленици, нека организираме заедно среща във вашия град!

Коалиция „За да остане природа” и кампаниите за Рила и Иракли в последните години посетиха различни градове – Враца, Кърджали, Хасково, Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Сливен, Благоевград, Ботевград и т.н., за да се запознаем и да планираме заедно кампаниите, за да чуем какво ви вълнува и надяваме се, да помогнем с нашия опит за кампаниите, които искате да проведете във вашия град.

Ако искате този месец да ви дойдем на гости, моля пишете ни на contact@forthenature.org, за да уточним заедно дата, час и място. Това, което е нужно да направите, е:
1. Да намерите място (зала в читалище, училище, университет, клуб…), където можем да се съберем безплатно.
2. Да разпространите информация за срещата до ваши приятели. Можем също да ви изпратим черно-бяло плакатче за А4, което да разлепите на ключови места.
3. Да ни насочите за място, където може да пренощуваме след срещата на не много високи цени. Ние можем да си покрием разходите по път и настаняване.

Предлагаме ви следните теми за обсъждане, като разбира се очакваме да ни пишете и за вашите очаквания:
1. Представяне на Коалицията „За да остане природа в България”
2. Как се организира кампания? Основни стъпки и примери от кампаниите за Иракли, Странджа, Рила, ГМО…
3. ПР и работа с медиите

Моля да заявите интерес за „турнето” на Коалицията „За да остане природа в България” на contact@forthenature.org до 15 юни, вторник, за да можем да се организираме и да направим план за пътуванията като групираме по-близко разположените градове за посещение в едно пътуване. Срещите трябва да се осъществят в рамките на месец юни.

Осъществяването на подобни срещи и обучения е възможно благодарение на доброволните усилия на граждани и експерти и финансовата подкрепа на Българска фондация Биоразнообразие по проект "За да остане природа в България", финансиран от Европейското икономическо пространство.

С уважение,
Коалиция „За да остане природа в България”

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3113 посещения

OFF