Календар

„ ЕКОПАК България“ АД раздава безвъзмездно контейнери на гражданите за улесняване на разделното събиране на отпадъци от опаковки в домашни условия

„ ЕКОПАК България“ АД раздава безвъзмездно контейнери на гражданите за улесняване на разделното събиране на отпадъци от опаковки в домашни условия На 19 юни от 11 до 15 часа в парк „Южен“ /централен вход откъм Бул. „Витоша”/ на р-н „Триадица” на гражданите ще бъдат предоставяни безвъзмездно контейнери за улесняване на разделното събиране на отпадъци от опаковки в домашни условия. Инициативата е организирана от „ЕКОПАК България“ АД с подкрапата на Столична община. Тя е част от национална кампания за разпространение на 29 500 бр. домашни контейнери за разделно събиране на опаковки в общини-партньори на „ ЕКОПАК България“ АД.

Целта на кампанията е да се поощрят гражданите да събират разделно и да бъдат приобщени към зелената идея. В рамките на инициативата ще бъдат раздадени 300 кошчета на всички желаещи. Контейнерите са с размери: 410/195/530 мм и тегло: 1,5 кг., с три секции. Те са компактни, практични и лесни за употреба.

„ЕКОПАК България“ АД разчита много на грижата на хората за околната среда и съпричастността им към системите за разделно събиране на отпадъците от опаковки. “Процесът е продължителен, свързан с изграждането на нови навици, но усилията си заслужават!“ е призивът на компанията към хората.

Повече информация за разделното събиране на отпадъци от опаковки може да откриете на www.ecopack.bg или на безплатна Зелена телефонна линия – 0 800 1 5253.


За организацията:

“ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ” АД е първата лицензирана организация за оползотворяване и рециклиране на масово разпространени отпадъци от опаковки в България. От създаването си през 2004 г. ЕКОПАК е единственият представител на България в Pro Europe – европейската организация на компаниите за оползотворяване на отпадъците и споделя опита на 32 водещи европейски организации с тази дейност. ЕКОПАК единствен притежава правата за страната ни за търговския знак „Зелена точка” – най-широко прилаганията търговски знак в света.

В момента Екопак има 52% пазарен дял. Организацията има сключени договори с 102 общини, обхванала е население от 2 900 000 млн. души и е най-големият партньор на местните власти при въвеждането на разделното събиране на отпадъци от опаковки. На тяхна територия сме разположили и обслужваме 22000 цветни контейнера. ЕКОПАК е единствената българска организация за оползотворяване, която разполага с 10 действащи сепариращи инсталации (София, Божурище, Горна Оряховица, Пловдив, Пазарджик и Стара Загора, Варна, Плевен, Враца и Дупница). Общият капацитет на сортиращите мощности възлиза на 120 – 250 хил. тона в зависимост от сменното натоварване. Към момента инсталациите са натоварени на 25% от капацитета си.

Екопак има сключени договори с 27 завода за рециклиране на суровини по региони, което й позволява ефективната преработка на отпадъците и цялостен контрол върху пътя на опаковките.
Повече информация за разделното събиране на отпадъци от опаковки може да откриете на www.ecopack.bg или на безплатна Зелена телефонна линия – 0 800 1 5253.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

12610 посещения

OFF