Календар

ДА СПАСИМ ИРАКЛИ ОТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СЕЗОНА !

ДА СПАСИМ ИРАКЛИ ОТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СЕЗОНА !Приближаваме петата година, откакто Да спасим Иракли - http://daspasimirakli.org съществува.
За толкова време проблемите не плажа не намаляха, но се появиха нови.

Какво се случи дотук:
Извоювахме забрани за строежи, борим в съда всичко, което смятаме, че е в нарушение на гражданските ни права, проведохме над 30 публични събития в цялата страна, пратихме над 60 прес-съобщения, привлякохме 30 известни актьори и артисти, събрахме стотици хиляди на наша страна в подписките до Европейската комисия, разпространихме кампанията в чужбина.

След всичко това обаче апетитите към Иракли не само не намаляват, а напротив - оказахме се съучастници в повишаването на цените на някои от парцелите и повишаването на емоционалната стойност на мястото за много хора, които никога не са ходили на бивак и пристигат с генераторите си на плажа.

Настоящата ситуация на Иракли не е тази, за която сме се борили през тези години.

Заради всичко това, а и просто защото му е времето на годишното почистване на плажа, Гражданска група "Да спасим Иракли", те кани на 6-тото почистване на плажната ивица от боклуци, донесени от морето или леко безсъвестни посетители, за да си поговорим заедно как си представяме мястото в бъдеще. Какви са ресурсите ни да постигнем целите, които си набелязваме? Накъде искаме да отидем?

Място на утопията: Иракли
Кога? 9ти и 10ти октомври 2010
Кой? ТИ
Защо: Да изчистим плажа и стратегията ни!

Очаквайте още инфо за почистването и за споделен транспорт на сайта на Гражданска група "Да спасим Иракли"!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4576 посещения

OFF