Календар

Почистване на защитени зони от НАТУРА 2000 в град Пловдив

Почистване на защитени зони от НАТУРА 2000 в град ПловдивУважаеми съратници, приятели и граждани, Национална Скаутска Организация на България и Зелени Балкани имат удоволствието да Ви поканят да участвате в почистването, облагородяването и обезопасяването на защитени зони от НАТУРА 2000 "Река Марица" (BG0000578) и Марица - Пловдив (BG0002087) в района на парк "Отдих и култура", край Гребната база в Пловдив. Инициативата ще се осъществи и с любезната подкрепа на „Община Пловдив“, в лицето на г-н Георги Титюков – заместник-кмет "Спорт, младежка политика и обществен ред и сигурност".

Мероприятието ще се състои на 03.04.2011г., Неделя, от 10:00ч., като сборният пункт е на западния паркинг на гребния канал.

Въпросното събитие ще се осъществи като продължение на това, което се извърши на 23-ти октомври, 2010г., отново в същия район. Тогава, в почистването, участваха над 60 доброволеца – членове на различни неправителствени организации и отговорни граждани, като в резултат успяхме да съберем над 350 чувала с боклуци и неизвестно (голямо) количество строителни отпадъци. За съжаление, замърсяването на парка продължава и в този момент, затова той се нуждае от нашите обединени грижи!

Всички дейности ще са съобразени с естествената флора и фауна на местността и ще допринасят за бъдещото му развитие. Също така, ще има установена програма и правилник по безопасността, а всички доброволци ще бъдат разделени на перативни
екипи, спрямо естеството на работа.

Ако желаете да вземете участие, да ни съдействате по какъвто и да е начин, моля, не се колебайте да ни пишете!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3502 посещения 1 коментара

Коментари

  1. сиси
    2011-03-23 11:31:52

    Браво много добра идея

OFF