Календар

Протести срещу шистовия газ на 8 септември - включи се и ти!

Протести срещу шистовия газ на 8 септември - включи се и ти!На 08.09 ще се състоят две протестни акции, инициирани от групата "Ние сме против българския Чернобил - добива на шистов газ".

Сутринта от 08.00 ч. в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и Парламента ще се проведе протестно-информационна акция с депутати и граждани.

А вечерта на същия ден, от 18.00 ч., на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе "Мач на звездите", в който участие ще вземе и премиерът Бойко Борисов. Да вземем да се съберем там, на трибуните, с плакатите и транспарантите и да си кажем исканията! Да настояваме за забрана на фракинга - опасния за хорското здраве и живот, и за околната среда метод за добиване на шистов газ чрез хидравлично разбиване на скалите!

СУТРЕШЕН ПРОТЕСТ:

На депутатите ще бъдат връчени дискове с филма "Газленд" и други материали, разкриващи опасностите от прилагането на технологията с хидравличното разбиване на шистовите скали за добив на шистов газ! Ще се опитаме да побеседваме и нашето послание да достигне до тях!

Заповядайте преди работа да се включите в тази акция!

ВЕЧЕРЕН ПРОТЕСТ (елате с транспаранти!):

На Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе "Мач на звездите", в който участие ще вземе и премиерът Бойко Борисов.

Да вземем да се съберем там, на трибуните, с плакатите и транспарантите и да си кажем исканията! Да настояваме за забрана на фракинга - опасния за хорското здраве и живот, и за околната среда метод за добиване на шистов газ чрез хидравлично разбиване на скалите! Да настояваме да ни чуят! Да им засенчим мачлето! Можем да си викаме на воля...

Бойко не понася пред много хора да му напомнят за някой допуснат гаф, какъвто вземането на Правителствено решение 427 от 16 юни т.г. за разрешаване на търсене и проучване за добив на шистов газ, ОЧЕВИДНО Е!

На стадиона ще е пълно с журналисти от всякакви, включително чуждестранни медии! Каква по-добра трибуна за нашите искания?!

------

Благотворителен мач на звездите United for peace 2011 – 08 септември, Национален стадион „Васил Левски”, 18.00 ч.

Цена на билета - 3лв.

За втора поредна година Нова телевизия организира благотворителен мач между звездите на българския футбол и техни колеги от чужбина. Над 5000 човека присъстваха миналата година.

Родният звезден отбор ще бъде предвождан от Премиера на Р България г-н Бойко Борисов и ще бъде в състав:
Христо Стоичков, Любомир Пенев, Йордан Лечков, Даниел Боримиров, Георги Минчев и Сергей Тошков. Срещу тях ще се изправят европейските легенди Патрик Андерсон, Андерс Лимпар, Стефан Шварц, Рони Джонсън, Дейвид Мей, Антонио Велосо и Бьорн Кварме.

Средствата от мача ще бъдат използвани за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи.

Веднага след футболното дерби за публиката на стадиона ще пеят съдиите от музикалното шоу „X Factor” – Мария Илиева и Поли Генова, и др.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2702 посещения 2 коментара

Коментари

 1. Марин
  2011-09-29 08:34:56

  Привет Вик,

  резултати имаше и можеш сам да се убедиш в това ако слушаш пресконференцията днес от 12 часа по БТА. http://forthenature.org/news/2129

  До крайните желани резултати, а именно анулиране на договора с Шеврон и налагане на мораториум и/или промяна в действащия закон за недопускане на други фирми без обществено обсъждане има още много работа за вършене. Време е да осъзнаем, че лошите неща се случват бързо, но истински хубавите изискват търпение, упоритост и сплотени усилия. Това важи за всяка сфера на живота и друг път към пряка демокрация няма.

  Поздрави,

  Марин

 2. Вик Василев
  2011-09-28 23:45:53

  А имаше ли резултат от протеста?

OFF