Календар

Карай за Витоша не на шега!

Карай за Витоша не на шега!ТОВА НЕ Е 1 АПРИЛСКА ШЕГА!

Пролетта настъпва, но зимата все още не спира да ни радва в планината. Каним ви да закрием сезона заедно на 1 Април на Витоша!
Цветно закриване на сезона на лъжата. Така, както го открихме на 26 декември - с каране За Витоша (Ride 4 Vitosha).

Ще караме, ходим, летим, скачаме, ще се забавляваме, играем, свирим. Ще покажем кой колко е напреднал този сезон и кой е научил нова техника или трик, ще се срещнем с приятели на чаша чай. Ще бъдем горе с компания, семейството, децата си, за да се порадваме на планината! Елате с нас!

Тази зима преживяхме един по-различен сезон – без лифтове на Витоша и с много протести. Това, че съоръженията не работеха, не ни спря, а ни даде възможност да си припомним красотата на Витоша, преживяна по един малко по-тих и спокоен начин. Битката ни с опитите за прокарване на лобистки поправки в Закона за горите пък ни припомниха нашия дълг като граждани да я пазим!

На 1 ви Април ще се качим на Витоша и за да покажем, че няма да търпим да бъдем лъгани и изнудвани! Не на шега, ще продължим да отстояваме позицията си на скиори, бордисти, туристи, любители на планината и на горите!

Ride-4-Vitosha е идея на ски/борд общността, която подкрепя опазването на природата на Витоша и всички други планини в България. В последните години пред Природен Парк Витоша и горите в планината има доста заплахи:

„Витоша ски” АД не пускат лифтовете да работят и хората не можеха да се радват на зимната планина.

Защо? - Защото очакват да им бъде разрешено да застроят Природен Парк Витоша?

Как? - Като бъде променен Закона за горите, а не като оправят проекта си за развитие на курорта – вече веднъж върнат за преработка!!!

И до какво ще доведе тази промяна? До застрояване на Витоша и други паркове, без да се подобрят условията за ски/сноуборд и планински туризъм.

ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА?

Ride-4-Vitosha ни обединява като скиори, сноубордисти и любители на планината. Ние:

1. Искаме Българската природа да бъде пазена, а не продадена на неясни лица!

2. Ние не искаме монополът да съсипе нашия любим спорт!

3. Ние сме против изнудването на държавата от офшорни фирми!

4. Настояваме да не се приемат промени в Закона, които да улеснят застрояването на горите!

Очаквайте подробности за събитието до няколко дена...

***В зависимост от това колко вятър, сняг и слънце ще има по прогноза, запазваме си правото да сменим датата на събитието!***

Koaлиция "За да остане природа" подкрепя събитието!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2307 посещения 4 коментара

Коментари

 1. аз
  2012-03-27 13:56:26

  Позиция на гражданска група ЗаВитоша относно ворото четене на Закона за горите: http://goo.gl/skOd8. Писмо до всички членове на Комисията по земеделието и горите: http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/230 с молба да вземат правилното решение в името на обществения интерес, който са избрани да защитават!

 2. Йорданка
  2012-03-27 10:16:53

  Ето го становището на МОСВ за Пирин: http://forthenature.org/upload/documents/2012/03/mosv%20unesco.pdf

 3. erin
  2012-03-26 16:57:37

  А и между другото от МОСВ окровено лъжат че не са знаели за изключване на 12% от парк Пирин за нова ски зона: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/03/09/1784549_da_othapesh_parche_ot_parka/
  "От Министерския съвет обаче потвърдиха, че подобно искане има и то е от началото на годината. Основната версия за произхода на писмото дойде от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Според експертите от ведомството на Нона Караджова автор на текста е неправителствената организация "Природата за хората и регионите", в която членуват и общините Банско, Разлог и Сапарева баня. И която организира наскоро демонстрация пред парламента в полза на промените в Закона за горите. Безсмислена инициатива предвид факта, че премиерът Бойко Борисов и редица представители на кабинета така или иначе от месеци се изказват в безпогрешен синхрон в полза на разрастването на ски курортите."

 4. erin
  2012-03-26 16:51:18

  Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/230349923730768/

OFF