Календар

Пирин е в опасност!

Пирин е в опасност!Днес, 21 февруари, от 18.30 продължаваме да протестираме в защита на Пирин с искане да бъде оттеглено решението от 19 февруари за допускане на строителство в границите на Национален парк Пирин.

Елате с нас в 18.30 ч. на пл. Независимост (пред бившия партиен дом) в София!

В последните си работни дни Министерството на околната среда и водите може да довърши процедурата за промяна на плана за управление на Национален парк Пирин и да я вкара в Министерски съвет. Решението може да се гласува, както от все още действащото правителство, така и от служебен кабинет.

Екоминистърът Нона Караджова ще подпише на живот и смърт решението на Висшия експертен екологичен съвет от 19 февруари. Това е единственият начин следващото правителство да не й търси лична отговорност заради двата лифта в ски зона Банско от 2010 г., които разреши в нарушение на плана за управление на Национален парк Пирин.

С решението от 19 февруари 2013 г. се узаконяват незаконните съоръжения, защото те бяха построени в зоната за туризъм. Сега там строежите вече стават допустими.

ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ПОКАЗВАМЕ, ЧЕ ТОВА НЯМА ДА МИНЕ! Затова елате днес, 21 февруари, четвъртък, на площад Независимост (пред бившия партиен дом) в 18.30 ч. Носете си плакати!

В момента заграбването на Национален парк Пирин може и да изглежда като бутиков проблем. Обаче не е!

Начинът, по който се случиха нещата в Банско в последните 13 години - строителството в национален парк, Натура 2000 място и обект на световното природно наследство на ЮНЕСКО, с погазването на законите, в интерес на един олигарх и на монопола в планината, всъщност е символ на всичко онова, което България не иска и не трябва да бъде.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3345 посещения

OFF