Календар

Чистене 2013 в Национален Парк Централен Балкан

Чистене 2013 в Национален Парк Централен БалканЗа Земята с радост ви кани на Чистене 2013 в Национален Парк Централен Балкан от 13 до 20 юли.

Поради мащабността на Балкана тази година ще атакуваме боклука с две отделни групи от северната и от южната страна на Стара Планина. Лъч 1 стартира почистващата акция на хижа Плевен, огрява заслон Ботев, премита самия връх Ботев и завършва на хижа Тъжа. Лъч 2 се устремява към планината от хижа Соколна, ощетва местността Синаница, овършава отпадъците на връх Триглав и се обединява с Лъч 1 на хижа Тъжа. Лъч 2 ще удари и едно рамо на Парка, като поднови маркировката по маршрута Соколна – Триглав – Тъжа.
И тази година целим да почистим основните туристически маршрути, да елиминираме стари бунища покрай хижи и заслони, като създаваме, разпрострняваме и утвърждаваме културата на "боклука в раницата" сред хижари и планинари.

Места и дати за 2013
Лъч 1
Хижа Плевен: 13 и 14 юли; заслон Ботев: 15 и 16 юли; хижа Тъжа: 17, 18 и 19 юли
Лъч 2
Хижа Соколна: 13, 14 и 15 юли; връх Триглав: 16 юли; хижа Тъжа: 17, 18 и 19 юли.

От За Земята
Организираме терен за палаткуване окло базовите хижи и осигуряваме вкусни вегетариански гозби по цели три пъти на ден ;)

От вас
Добровлния труд по намиране, изриване и изнасяне на отапдъците до определени места, от където те ще бъдат транспортирани до законни сметища... както и лудории, смехории, песни, танци, споделяне на опит, идеи и отговорности.

Как да се включа
Ела на чистенето, като се запишеш в този формуляр до 08 юли: https://docs.google.com/forms/d/10_PH_27Bu3Z4-djG-St6PJjSKIWU9UfhaL5pMhodrgo/viewform

Как да помогна
Стани доброволец за организирането на чистенето. Пиши ни, ако това те заинтригува, и ще обсъдим как можем да работим заедно. Направи дарение за независимото финансиране на кампанията (виж по-долу как).

Какво е чистенето
Чистенето е една високо-интензивна, високо-надморска и освежителна активност за дълбочинно прочистване на високопланинските терени, където все още се намират отпадъци, често невидими за случайния турист.

Кампанията е на ход вече 15 години, през които почистихме голяма част от високо-планинските хребети из Бъгария (http://zazemiata.org/v1/Pochistvane-na-zashchiteni-teritorii.417.0.html). Освен че заедно свалихме над 61 тона отпадъци от планините, създадохме и общност от хора със споделени ценности за грижа и закрила на природата; общност, където всички участваме в организацията, във взимането на решения и поемането на отговорност.

Направи дарение за почистването
От 2011 година почистванията се финансират изцяло с дарения и материална подкрепа от широк кръг приятели и съмишленици, за което отново ви благодарим.
За да продължим независимото реализиране на кампанията разчитаме на вашата подкрепа и тази година.
Как да даря?

1. На адреса на За Земята: гр. София, бул. Янко Сакъзов 11 Б, партер;

2. На банковата сметка на За Земята, като посочите основание за трансфера „Дарение за почистване“ и ваш телефон или имейл за връзка:

Име: Екологично сдружение За Земята

Банкова сметка в EUR: BG35UNCR96601407425430

Банкова сметка в лева: BG70UNCR96601007425415

SWIFT код: UNCRBGSF

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2899 посещения

OFF