Календар

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и Иракли

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и ИраклиОтново се строи на Иракли. Отново искат да узаконят незаконните строежи в национален парк Пирин.

С шествие да осветим местата, където се раждат поредните схеми за унищожаването на Иракли, Пирин и цялата държава: МОСВ, банките, Министерство на инвестиционното планиране, Министерски съвет, съдебната система.

18 декемрви, 18.30, от паметника на Партиарх Евтимий

Маршрут: Попа, ул. граф Игнатиев, пл. Славейков, пл. Гарибалди, ул. Княз Александър I, ул. Съборна, ул. Леге, пл. Независимост до Министерски Съвет.

Бургаският Административен съд отменя решението за забрана за строежа на РДНСК с ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК и решава, че на Иракли все пак ще се строи (http://daspasimirakli.org/index.php?option=com_content&task=view&id=383&Itemid=1)

7 членен състав на ВАС отменя ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ на 5 членен състав на ВАС за лифта на Платото (http://judicialreports.bg/2013/12/значението-на-няколко-политико-иконо/)

След като унищожиха Черноморието ни управляващите пъргаво създават междуведомствена група, която да унищожи и планините ни (http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/sedem-proekta-za-ski-kompleksi-i-syoryjeniia-sa-postypili-v-ministerskiia-syvet,163213/)

Трети поред министър на околната среда иска да узакони нарушенията на договора за ски зона Банско (http://forthenature.org/news/2860)

НИЕ ИСКАМЕ:

- Да не ни заблуждават, че ще правят Национален парк Българско Черноморие, а незабавно да се приложат шестте стъпки, които да гарантират опазването на Иракли, Карадере, Камчийски пясъци-Шкорпиловци, Дуранкулак (север и юг) - Св.Ана, Шабла - Крапец и Шабленски езера, Камен бряг – Айлата – Болата – Калиакра, Корал, Аркутино, Дюни, Маслен нос (брегът и плажовете между „Перла” и резерват „Ропотамо”), Паша Дере, Странджа (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=607640142607075&set=gm.564273380323231&type=1&theater)

- Закриване на междуведомствената група "ски-курорти", създадена непрозрачно и без участие на скиори, туристи и природозащитници, чиято единствена цел е да възстанови грандоманските проекти за застрояването на НП Рила и НП Пирин и да пречи на започване на РЕАЛЕН ДЕБАТ за развитието на планинските региони

- Да не се променя концесионния договор на Юлен АД, а да се обяви за невалиден. Нарушителят надвишил концесията да си получи наказанието.

- Сурова дисциплинарна отговорност от съдиите, които взеха решения за подновяване на строежа в Иракли и върнаха делото за лифта на Платото отново във ВАС

Олигарсите са превърнали парламента в борса за закони
Цели министерства стават отдели в частни корпорации.
Шепа банкери весело се снимат за спомен по яхти и писти.

А ние какво правим?!?

Време е да си извадим главите от бетона и да излезем на протест за Иракли и Пирин!

Елате с нас на 18-ти, защото има смисъл да се спазват законите и да си пазим природата!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4565 посещения 1 коментара

Коментари

  1. Калин Ненов
    2013-12-15 20:36:36

    Разгласяме: http://kal.zavinagi.org/?p=402#comment-10106

    И ще дойдем. С приятели. :)

OFF