Календар

Пирин е в опасност - изпратете становище!

Пирин е в опасност - изпратете становище!В петък 24 юли в Банско ще се проведе общественото обсъждане на проекто-плана за управление на национален парк "Пирин". Нашата позиция относно новия проекто-план е, че той е изготвен некомпетентно, без логическа връзка между проведените изследвания на терен и новите предписания за парка и е в нарушение, тъй като не спазва заданието за изготвянето му. Според нас е редно този проект да бъде върнат за преработка.

Пирин има нужда от вашата подкрепа! Остават само три дни (до 24-ти включително), в които можете да изпратите своето гражданско становище. Съвсем лесно и бързо можете да направите това по имейл или по куриер като след това се обадите в дирекцията на парка (тел: 0749/88204; 0898 779942) за входящ номер. Можете да вземете подготвения от нас текст за основа и да научите повече тук.
Благодарим на всички, които вече изпратиха становищата си по поща и имейл!

Какво се случи през последните две седмици?
Тъй като според нас общественото обсъждане за бъдещето на националния парк не е организирано достатъчно достъпно за всички заинтересовани страни, преди две седмици в София съдействахме на Коалицията "За да остане природа в България" за осъществяване на обществено обсъждане в София. През тези две седмици обновихме нашите становища (които вече сме подавали веднъж към изпълнителя на плана и дирекцията на парка) и помогнахме на няколко организации да изготвят техните. До момента изготвилите становища по плана по наша информация са над 15 организации.

Поздрави,
Екипът на Прозрачни планини

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3203 посещения 1 коментара

Коментари

  1. лили
    2015-07-22 12:57:30

    Еха, ама сериозно ли? Така го изкарвате, че все едно утре Пирин ще бъде изравнен със земята. Не мога да не ви призная, царе сте в превръщането от мухата в слон. Искате да направите така, че ще настъпи някакъв катаклизъм и за това трябва да ви се дават стотици милиони спонсорства, за да се разпореждате с природата ни. Същите сте като политиците, убеждават ни от години, че имало етническо напрежение и конфликти, каквито никога не е имало, за да ги избираме и те да ни мачкат. За мен сте поредните, които се опитвате да ни излъжете, че имаме нужда от вас и трябва да ви хрантутим, а не е така.

OFF