Календар

Протест пред парламента от 15 часа днес заради застрояването на земеделските земи и гори

Протест пред парламента от 15 часа днес заради застрояването на земеделските земи и гориКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" подкрепя гражданския протест днес следобед от 15 часа пред парламента срещу законовите промени, пoдкрепящи застрояването на земеделските земи и строителството на писти и ски съоръжения в горските територии. https://www.facebook.com/events/1579088458811125/

Гражданите призовават народните представители да не одобряват повторно върнатите от президента Румен Радев изменения в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им.

Както и да отхвърлят законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горите, внесен в Народното събрание на 9 февруари 2018 г. от група народни представители, с който отпадат регулациите, свързани със строителството на ски писти, станции и стълбове на лифтове и влекове. Тези поправки вече бяха отхвърлени веднъж през 2012 г. след вето на президента и масови протести.

Всички подробности около националните протести за опазването на Национален парк Пирин този четвъртък ще бъдат обявени утре.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF