Календар

Конкурс 'МОЕТО ЛЯТО' в 'Зеления пояс'

Ако се е случило да прекарате отпуската или ваканцията си в районите на "Зеления пояс" (това най-общо казано са нашите погранични планини), този конкурс е точно за вас.
Българска фондация Биоразнообразие, национален координатор на инициативата "Green belt", очаква интересните ви истории до 14 октомври 2007 година. Може да ги придружите с рисунки, снимки, клипчета и каквото ви хрумне.
Най-впечатляващите ще получат награди и ще бъдат публикувани в интернет страницата за „Зеления пояс”. Ще има и специална награда за най-малкия участник в конкурса.

Подробности за конкурса и адреси, на които да изпращате историите си, в пълния текст на акцията!

Споделете с нас вашите спомени от „ЗЕЛЕНИЯ ПОЯС”.

• Независимо дали сте се придвижвали с автомобил, с колело или пеша с раница на гръб....
• Дали сте подгизвали от дъжда или сте изгаряли от жаркото слънце....
• Дали сте плували в езеро, дали сте плавали с лодка в някоя река или сте преминали с боси крака ....
• Ако ви се е случило да гасите пожар....
• Ако сте се срещнали отблизо с диви животни ....

Изпращайте вашите вълнуващи преживявания на
нашия e-mail: bbf@biodiversity.bg
или на адреса ни: София 1233
кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет. 2, ап. 86
Българска Фондация „Биоразнообарзие”
За конкурса „Зелен пояс”

Не забравяйте да посочите някакви координати за обратна връзка с вас (мейл, телефон или пощенски адрес) и възраст в категорията за най-малък участник.

ЩО Е ТО "ЗЕЛЕН ПОЯС"?
Зеленият пояс е инициатива на една от най-големите природозащитни организации в света - Световния съюз за защита на природата (IUCN). С дължина 6800 км, преминавайки през 22 страни, Зеленият пояс е ”мостът” между всички онези гранични територии в Европа, разделени изкуствено в миналото от Желязната завеса. Изолираността и непристъпността до тези територии с течение на времето са ги превърнали в убежища за много застрашени животински и растителни видове.
Зад символа на Зеления пояс стоят усилията на правителства, неправителствени организации и представители на бизнеса за опазването на тези ценни природни територии и за стимулиране на устойчивото развитие в пограничните региони.

Повече за "Зеления пояс": /www.greenbelt.biodiversity.bg/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF