Календар

За Рила: Пловдив, петък,

Публикуваме информацията от организаторите на третата поред акция За Рила в Пловдив:

Този петък /2 ноември, 2007г./ на „копчетата” в Повдив, в 18ч. ще се проведе третата поредна акция в защита на Национален Парк Рила.

Незаконните строителни работи в парка продължават вече трети месец. Съществува реална опасност 7-те Рилски езера да бъдат превърнати в часна собственост на офшорна фирма регистрирана на Вирджинските острови и представители на местната власт в община Сапарева Баня, които тази събота си позволиха да изпратят въоръжени биячи срещу протестиращите еколози пред информационния център на НП Рила. Повече информация по случая вижте в: http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=392636,

http://nabludatel.blogspot.com/2007/10/blog-post_28.html

Дори полицията в Сапарева Баня съдейства на нарушителите, в ущърб на обществения интерес и в нарушение на българското и европейското законодателство. Безнаказаните своеволия в България взимат неимоверни размери, поради слабата заинтересованост и ангажираност обществото като цяло.

Застрашените от унищожение и разпродажба места са твърде много. Не е само този случай!!! В събота безскрупулни мурти обявиха: „Сапарева Баня не е България. Това е наше тука!” Утре някой от Вирджинските острови може да обяви цяла България за частна собственост. Не можем да позволим това да се случи. Абсурдно е.

Време е да проявим интерес какво реално се върши в страната ни и да предприемем действия в защита на собственото ни бъдеще. Моля, включете се с активни действия, като се присъедините към кампанията ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА В БЪЛГАРИЯ www.forthenature.org или по друг начин, който Вие прецените за добър. Може да изпращате идеи и предложения на blueprints@abv.bg и на contact@forthenature.org Съобщения и новини за акции в Пловдив може да следите във www.forthenature.org и www.zaprirodata.blogspot.com

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF