Календар

Идеята за гражданското присъствие за НАТУРА 2000 утре

Под мотото „В нашата държава – всичко наопаки" да дойдем облечени жените като мъже, а мъжете като жени! Елате поне с по един фетиш, присъщ на противоположния пол (напр. мъжете може да си сложат поне по един сутиен върху дрехите, да дойдат с шарена дълга пола, или пък минижуп, а жените – вратовръзки, да си нарисуват мустаци и т.н.) Бъдете креативни!!! *

От 9.30 ч., 22 ноември, четвъртък, пред Министерски съвет на площад Независимост!
(след като сме се подготвили добре, гримирали, нагласили...) ще разиграем пред медиите с букви, които ще се движат, следните три съобщения:

В НАШАТА ДЪРЖАВА – ВСИЧКО НАОПАКИ

ПОЗНАЙ КОЙ Е ЛУДИЯ?

ЦЯЛАТА РИЛА – В НАТУРА!

Смисъла зад тези съобщения, е че, в нашата държава гражданите трябва да се правят на луди (или ги правят на луди..?) да обясняват на „държавните мъже" законите и Конституцията ни и да им ги тълкуват в простия им здрав смисъл, с цел те наистина да се спазват. Т.е. обикновеният гражданин призовава „пазителите на закона" да си вършат работата, за която им плащаме от нашите данъци.

Последното съобщение е ясно – играта на думи предполага не само буквалното искане и предложената зона Рила буфер наистина да бъде включена в НАТУРА 2000, ами и тя да бъде запазена натурална, естествена, дива..., искаме си я в натура, не в пари...;) * *

На влизащите на заседанието министри и др. ще им се раздава екземпляр от Конституцията, в който ще са подчертани съответните членове, които се нарушават както с незаконното строителство в национален парк Рила, така и от „инвестиционните намерения" тип Хипер Боровец.

Тази наша гражданска инциатива е подкрепена от коалицията „За да остане природа в България"- вижте разпратеното вече от тях прес-съобщение в приложението.

ЕЛАТЕ, БЪДЕТЕ НАВРЕМЕ, НОСЕТЕ СИ СПОНТАННОСТТА, КРЕАТИВНОСТТА И ПОЗИТИВНОСТТА!!!

ВЗЕМЕТЕ И ПОНЕ ПО ЕДИН ПРИЯТЕЛ!!!

(Както и сутиени/вратовръзки в повече!)

ЗАКЪСНЕЙТЕ С ПОЛОВИН ЧАС ЗА РАБОТА – СТРУВА СИ!

ДАНО УСПЕЕМ С АРТИСТИЗМА СИ ДА ГИ ЗАСРАМИМ И ОПОМНИМ!!!
--
* надяваме се хората с феминистични или гей възгледи няма да разтълкуват този дрес-код погрешно, ами напротив – ще се присъединят също с кеф!

* * По този повод – по-долу два линка към блог-а на 24 часа, за да си припомним проблема с прането на пари от представители на политическата олигархия ( т.нар. „държавни мъже") през нашата природа, които с цялото си поведение напомнят доста сводническия манталитет...
--
Повече информация за акцията в ПРЕДИШНОТО СЪОБЩЕНИЕ
--
Снимки от акциите на стоящия протест

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF