Календар

Алпиниада за девствена Рила: 8 декември, х. Мальовица

Сигурно вече сте чули, че се канят да застрояват Рила и да я направят планински курорт от рода на Банско. В знак на това, че сме против застрояването, ще се съберем на х. Мальовица на 08.12.2007 г. на Алпиниада за девствена Рила. Алпинистите си искат Рила девствена!

Източник: Алпийски клуб "Млад дихател"

Протестната алпиниада ще се проведе по идея на Калин Чалъков и с подкрепата и живото участие на АК "Млад Дихател", ПК "София" и организация "За земята". Всички катерачи и алпинисти са добре дошли - елате, за да покажете, че ви пука. Рила и районът на вр. Мальовица са важно място за българския алпинизъм от години. От какъв зор ще ни задължават да катерим там само със сини книжки, пък междувременно ще прецакват природата в името на комерсиалния туризъм? Алпинистите винаги са обичали и подкрепяли планината и не ние сме тези, които създаваме проблеми на екологията. Разбира се, поканени са и всички желаещи - туристи, планинари, или просто хора, загрижени за българската природа. Гарантирам, че няма да ви бъде скучно:)

Всеобщата веселба ще включва следните прояви:

* Презентации в защита на природата

* Катерене (кой както и където иска)

* Състезание по катерене на стената на старата хижа. Първа награда - една бира:)

* Състезание по ледено катерене на изкуствената кула (ако е замръзнала добре). Първа награда - една бира:)

* Състезание по тенис на маса на втория етаж на хижата. Първа награда - една бира:)

* Конкурс за най-добра снежна скулптура. Първа награда - една бира:)

* Конкурс за най-добро иглу или снежна пещера. Първа награда - една бира:)

* Ски-рали. Първа награда - една бира:)

* Бой със снежни топки брокери/инвеститори срещу еколози/алпинисти:) Без лоши чувства. Каним на проявата всички брокери и инвеститори, и то не с цел да ги замеряме със снежни топки, а за да видят, колко е красива, гостоприемна и забавна Рила, такава, каквато си е сега. Разбира се, ако на проявата не дойдат брокери и инвеститори, ще намерим начин да се разпределим за замеряне помежду си:) Пещерняци срещу алпинисти, например:)

* И последно - награда за най-малоумно изказване, осигурена от предаване радио Адреналин по Инфо радио.

Ако словосъчетанието "девствена Рила" ви звучи двусмислено - ами двусмислено си е. Защото това застрояване ще си е живо... хайде да не го казвам точно тук. Нека поне се опитаме да го предотвратим!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF