Календар

Акции


Почистване на защитени зони от НАТУРА 2000 в град Пловдив

Почистване на защитени зони от НАТУРА 2000 в град ПловдивУважаеми съратници, приятели и граждани, Национална Скаутска Организация на България и Зелени Балкани имат удоволствието да Ви поканят да участвате в почистването, облагородяването и обезопасяването на защитени зони от НАТУРА 2000 "Река Марица" (BG0000578) и Марица - Пловдив (BG0002087) в района на парк "Отдих и култура", край Гребната база в Пловдив. Инициативата ще се осъществи и с любезната подкрепа на „Община Пловдив“, в лицето на г-н Георги Титюков – заместник-кмет "Спорт, младежка политика и обществен ред и сигурност".

Прочети пълния текст

3441 посещения 1 коментара

Фотоконкурс 'БАЛКАНИТЕ - С РИТЪМА НА ПРИРОДАТА' - ЗЕЛЕНИ ДНИ 2011

Фотоконкурс 'БАЛКАНИТЕ - С РИТЪМА НА ПРИРОДАТА' - ЗЕЛЕНИ ДНИ 2011Цел на конкурса:
С методите на художествената фотография да се покажат ценността, уникалността, разнообразието на природата в България и на Балканите, хармонията между нея и човека и да се създаде повишена обществена чувствителност към нейното опазване.

Прочети пълния текст

6971 посещения

Зимна Беласица 2011

Зимна Беласица 2011Българска фондация Биоразнообразие
и Асоциация Планини и хора
ви канят на четвъртия традиционен поход
Зимна Беласица – отново в най-новия природен парк на България

Прочети пълния текст

14140 посещения

Фестивалът „Дни на предизвикателствата” става на 6 години

Фестивалът „Дни на предизвикателствата” става на 6 години„Дни на предизвикателствата”, фестивалът на приключенията, пътешествията и експедициите, ще се проведе за шести пореден път от 30 ноември до 2 декември. Мястото на срещата е Аула Максима на УАСГ (ВИАС), от 18:00 до 21:30 часа, а входът е свободен.

История:
Тази инициатива се породи преди шест години, когато туристическа агенция „Одисея-ин” и магазини „Стената” за първи път срещнаха публиката с лица от френската и българската планинарска авансцена и поставиха началото на това  вече традиционното и очаквано събитие.

Тази година:
Основните акценти в тематичните вечери ще бъдат както пътешествията така и екстремните изживявания на всички континенти и във всички техни форми: катерейки, покорявайки върхове, летейки, изледвайки дебрите на земята, карайки ски, борд или колело, спускайки се по водите на бързи реки, ще представим нови книги

Прочети пълния текст

4292 посещения

Работилница за плакати за шествието за българската гора на 21 ноември

Работилница за плакати за шествието за българската гора на 21 ноемвриВ петък, 15 ноември, от 16:00 до 19:00 часа, в офиса на WWF (София, Княз Борис I номер 71, ап. 2) откриваме работилница за плакати за предстоящото в неделя шествие за горите. Творческите материали са от нас – трудът и вдъхновението - от вас.

Прочети пълния текст

5946 посещения

За българската гора - шествие в София и протест в Бургас, 21 ноември от 14 часа

За българската гора - шествие в София и протест в Бургас, 21 ноември от 14 часаКоалицията от неправителствени организации и граждански групи «За да остане природа в България» организира шествие за българската гора, което ще тръгне от НДК в неделя, 21 ноември 2010 г., в 14 часа. То ще премине през центъра на София и ще завърши в градинката до Народното събрание.

Протест ще има и в Бургас - пред Община Бургас, по същото време - неделя, 21 ноември, от 14 часа.

Прочети пълния текст

8450 посещения 3 коментара

За Храната, Земята и Душата - да оживим древната традиция на българите

За Храната, Земята и Душата - да оживим древната традиция на българитеСолидарен пикник и добротворческа АКЦИЯ "За Храната, Земята и Душата - да оживим древната традиция на българите" - преместване на балите слама в еко-ферма "Елата", с. Плана на 30 км. от София

Повече за инициативата: http://www.solidarno.com/node/20

Прочети пълния текст

5546 посещения

Сайтът на 'За да остане природа в България' участва в конкурса за най-добър български сайт БГ Сайт 2010

Сайтът на 'За да остане природа в България' участва в конкурса за най-добър български сайт БГ Сайт 2010Ако харесвате каузата на ЗаДаОстанеПРИРОДА и сайта forthenature.org, гласувайте за него в конкурса за най-добър български сайт - БГ Сайт 2010 - на http://www.bgsite.org/vote.php (търсете Коалиция "За да остане природа в България" или "forthenature.org").

Гласуване на публиката - от 13.10 до 08.11 2010 г.
Награждаването на победителите ще се състои на 12.11.2010 г.

Прочети пълния текст

3661 посещения

За Пирин и Карадере - в сряда пак сме там!

За Пирин и Карадере - в сряда пак сме там!Елате на поредния протест За Пирин и Карадере в сряда 20.10.2010, от 9:00 до 10:00ч. на площад Независимост в София, да изразим подкрепата си за запазване на природата в България.

Прочети пълния текст

5804 посещения

Маратон на гребната в Пловдив ще подкрепи опазването на птиците

Маратон на гребната в Пловдив ще подкрепи опазването на птицитеКаним ви на първата по рода си благотворителна инициатива Run’n’Roll Пловдив 2010 - крос за аматьори и любители на ролковите кънки, която ще се проведе на 17ти октомври, от 3 часа на Гребната база. Обиколката ще бъде открита от г-н Георги Титюков, заместник кмет на Община Пловдив.

Обиколката се организира от ентусиасти и любители на спорта, между които основен инициатор е унгарски инженер, който от четири години живее, работи и спортува в България.

Прочети пълния текст

5556 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията
             
    Install Flash player!