Календар

Акции


За Пирин и Карадере отново! Един бушон не е достатъчен – да махнем разваленото табло!

За Пирин и Карадере отново! Един бушон не е достатъчен – да махнем разваленото табло!площад Независимост, София, сряда 13.10.2010г., от 09:00 до 10:00 часа.

И докато честният Министър на околната среда и водите уволнява директора на НП Пирин, хванат в конфликт на интереси, то хеликоптера на офшорката Юлен, необезпокоявано продължава да излива основите на новите лифтове в Националния парк (в противоречие с духа на няколко закона, европейски директиви, международни конвенции и решения на Комитета по световното наследство на ЮНЕСКО)…

Прочети пълния текст

3510 посещения 1 коментара

Мероприятия за отбелязване на международния ден за борба с климатичните промени в България

Мероприятия за отбелязване на международния ден за борба с климатичните промени в БългарияОтбелязвайки деня за действие срещу промените в климата, навсякъде по света хиляди хора, обединени от една идея, ще предизвикат приятелите, роднините, съседите, политиците, учените и всички около тях да направят нещо за природата, себе си и планетата. Като част от Световния ден за ремонт на климата се очаква в над 170 държави по света да се проведат повече от 4380 акции. Всички събития, част от Световния ден за ремонт на климата, са обединени от числото 350.

Прочети пълния текст

5428 посещения

ДА СПАСИМ ИРАКЛИ ОТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СЕЗОНА !

ДА СПАСИМ ИРАКЛИ ОТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СЕЗОНА !Приближаваме петата година, откакто Да спасим Иракли - http://daspasimirakli.org съществува.
За толкова време проблемите не плажа не намаляха, но се появиха нови.

Какво се случи дотук:
Извоювахме забрани за строежи, борим в съда всичко, което смятаме, че е в нарушение на гражданските ни права, проведохме над 30 публични събития в цялата страна, пратихме над 60 прес-съобщения, привлякохме 30 известни актьори и артисти, събрахме стотици хиляди на наша страна в подписките до Европейската комисия, разпространихме кампанията в чужбина.

След всичко това обаче апетитите към Иракли не само не намаляват, а напротив - оказахме се съучастници в повишаването на цените на някои от парцелите и повишаването на емоционалната стойност на мястото за много хора, които никога не са ходили на бивак и пристигат с генераторите си на плажа.

Настоящата ситуация на Иракли не е тази, за която сме се борили през тези години.

Прочети пълния текст

4603 посещения

Протест в подкрепа на Пирин и Карадере!

Протест в подкрепа на Пирин и Карадере!София, площад “Независимост” – пред бившият Партиен дом, в четвъртък, 30.09.2010 от 9:00 часа

Tи бездействаш, мутрите действат - Досъсипват величествения Пирин! Ще го позволиш ли? На прицел е и Карадере!

Протест срещу политиката на МОСВ към Национален Парк “Пирин” и Карадере и отмяна на новите разрешителни за стоеж. Официално внасяне на протестни писма до Министерския съвет с искане за забрана на строителството в тези територии.

Прочети пълния текст

5843 посещения 1 коментара

Ежегодно планинско почистване на ЕС 'ЗА ЗЕМЯТА' - Седемте езера

Ежегодно планинско почистване на ЕС 'ЗА ЗЕМЯТА' - Седемте езераЗдравейте приятели, паяци и пеперуди,

Ако сте още по бермуди,
може ей това да ви разбуди:
ЧИСТЕНЕ на ЕЗЕРАТА
ще организира За Земята!
С моливче някъде си отбележете:
че между 24ти и 29ти АВГУСТ ще превземем езерата
и скалите и
сметищата
в района на хижа Седемте езера в Рила.

В по-не-стихотворен стил:
Палатки ща са нужни, спални чували, шалтета, канчета, фенерче/челник, топли дрехи. Без записване, директно можете да се представите на старата хижа на 24ти, и да се влеете в почистващата вълна (но все пак ще се радваме ако изпратите е-маил за потвръждение на zazemiata@gmail.com). Храната (вегетарианска) ще бъде осигурена срещу скромна такса участие, която да покрие разходите по организацията.

Прочети пълния текст

40879 посещения 8 коментара

„ ЕКОПАК България“ АД раздава безвъзмездно контейнери на гражданите за улесняване на разделното събиране на отпадъци от опаковки в домашни условия

„ ЕКОПАК България“ АД раздава безвъзмездно контейнери на гражданите за улесняване на разделното събиране на отпадъци от опаковки в домашни условия На 19 юни от 11 до 15 часа в парк „Южен“ /централен вход откъм Бул. „Витоша”/ на р-н „Триадица” на гражданите ще бъдат предоставяни безвъзмездно контейнери за улесняване на разделното събиране на отпадъци от опаковки в домашни условия. Инициативата е организирана от „ЕКОПАК България“ АД с подкрапата на Столична община. Тя е част от национална кампания за разпространение на 29 500 бр. домашни контейнери за разделно събиране на опаковки в общини-партньори на „ ЕКОПАК България“ АД.

Целта на кампанията е да се поощрят гражданите да събират разделно и да бъдат приобщени към зелената идея. В рамките на инициативата ще бъдат раздадени 300 кошчета на всички желаещи. Контейнерите са с размери: 410/195/530 мм и тегло: 1,5 кг., с три секции. Те са компактни, практични и лесни за употреба.

Прочети пълния текст

12810 посещения

Поканете Коалиция „За да остане природа в България” във вашия град

Поканете Коалиция „За да остане природа в България” във вашия градМили приятели,
До края на месец юни имаме възможност да дойдем на гости във вашия град или село, за да обсъдим кампаниите за опазване на защитените територии и зони в България.

Ако искате да научите повече за богатството и предизвикателствата пред българската природа, да се запознаете с активни природозащитни организации и граждански групи, посвещаващи времето и силите си на кампаниите за опазване на Рила, Иракли, Родопите, Странджа, Калиакра… или просто да се срещнете и запознаете с приятели и съмишленици, нека организираме заедно среща във вашия град!

Прочети пълния текст

3111 посещения

Енергията на утрешния ден: какво място ще заемат възобновяемите енергии?

Енергията на утрешния ден: какво място ще заемат възобновяемите енергии?Ален Лиебар, Председател на Обсерваторията за възобновяеми енергии : Енергията на утрешния ден: какво място ще заемат възобновяемите енергии?

След панорамен преглед на различните източници на възобновяема енергия Ален Лиебар ще представи френските и европейските цели в тази област до 2020 година. Лекцията ще засегне редица приоритетни сектори, които ще претърпят значителни промени в развитието си под влияние на новите приложения. Такива са архитектурата и строителният бранш, както и териториалното благоустройство с децентрализирана система на електроснабдяване.
Размисъл в перспектива за годините след 2020-та.

Прочети пълния текст

2702 посещения

Списание 8 и актьори спасяват кестените в София

Списание 8 и актьори спасяват кестените в СофияКампанията “Да спасим в суматохата кестените” на Списание 8, “Вашият градинар” и Столичната община стартира официално. По централната алея на Борисовата градина бяха поставени 132 феромонни капана срещу листоминиращия молец (Cameraria ohridella), който убива един от символите на София.

Така първите 132 кестена вече са готови да посрещнат вредителите и ще радват столичани със зеленината си до късна есен. Другата основна цел на кампанията е да се привлече вниманието на обществото и управляващите към въпроса, на който вече 20 г. не се намира отговор.

Прочети пълния текст

3891 посещения

Известни лица се включват в Националния ден на природните паркове на WWF – 29 май, събота

Известни лица се включват в Националния ден на природните паркове на WWF – 29 май, съботаСофия – Дипломати, популярни актьори, музиканти и журналисти се включват в инициативата Национален ден на природните паркове на международната природозащитна организация WWF, която се организира на 29 май (събота) в партньорство с GLOBUL и администрациите на 11-те природни парка в България.

«Посланиците» на природните паркове ще се включат като доброволци в почистването и обновяването на инфраструктурата и маркировката на маршрутите и местата за отдих в 11-те природни парка на България.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, журналистът от bTV Венелин Петков и Симо от „БГ Радио” ще помагат в Природен парк Витоша.

Прочети пълния текст

4011 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Ако рециклирате една алуминиева кутийка от безалкохолно, ще спестите достатъчно енергия, за да работи компютърът Ви 3 часа. Проверете какво е вашето ЕКО-IQ тук.
           
  Install Flash player!