Календар

Акции


Да спасим в суматохата кестените

Да спасим в суматохата кестенитеВ събота (29 май) от 14 ч. официално стартира “Да спасим в суматохата кестените” - кампанията на Списание 8, “Вашият градинар” и Столичната община. При лятната естрада в Борисовата градина са добре дошли всички, които милеят за красивите дървета - символи на София!

Официален гост ще е зам.-кметът на Столична община по екологията г-жа Мария Бояджийска. За патрон на инициативата е поканена лично г-жа Йорданка Фандъкова. Сред останалите гости ще са актьори от столични театри, любими на поколения българи.

Прочети пълния текст

4048 посещения

ШЕСТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ

ШЕСТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ„ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ И ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА”

ФОЙНИЦА, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

23 АВГУСТ - 05 СЕПТЕМВРИ 2010 ГОДИНА

Регионалният образователен и информационен център за устойчиво развитие в Югоизточна Европа (Regional Education and Information Centre for Sustainable Development in SEE (REIC)) организира шестото интернационално Училище за възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност в югоизточна Европа, което ще се проведе в периода 23.08-05.09.2010 г. в Босна и Херецеговина.

Прочети пълния текст

3658 посещения

Карнавал на биоразнообразието и в Шумен

Карнавал на биоразнообразието и в ШуменКарнавал на биоразнообразието ще се проведе на 20 май (четвъртък) от 16,30ч. в централната зона на град Шумен. В карнавалното шествие, което ще тръгне от площад „Кристал”, ще дефилират деца от детски градини и училища, както и спортни групи от възрастни. Очаква се броят на участниците да надхвърли цифрата 160. Карнавалът ще се пренесе и в градинката източно от Община Шумен, където от 17,00ч. ще започне музикално-танцовият спектакъл, изпълнен с авторски костюми.

Прочети пълния текст

3495 посещения

КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО В БУРГАС

КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО В БУРГАСБългарска Фондация Биоразнообразие кани децата на Бургас на Карнавал на биоразнообразието, който ще се проведе на лятната естрада „Охлювът” в Морската градина на 22 май 2010 г. (събота) от 10:00 часа. Той е посветен на Деня на биоразнообразието (22 май) и е част от дейностите, посветени на Международната година на биоразнообразието – 2010, обявена от ООН.

Прочети пълния текст

4239 посещения

Национален ден на природните паркове 2010

Национален ден на природните паркове 2010Взети заедно, 11-те природни парка на България представляват най-голямата защитена територия в страната. Те са най-посещаваната запазена природа у нас. Но дали ги пазим достатъчно? И как всеки може да помогне?

На 29 май 2010 г., събота, WWF организира отново Национален ден на природните паркове в партньорство с GLOBUL Green и администрациите на 11-те природни парка в България.

Прочети пълния текст

5616 посещения 6 коментара

Работен високопланински лагер на хижа Ехо

Работен високопланински лагер на хижа ЕхоСдружение «За Ехо»

Приятели, каним ви на работен високопланински лагер на хижа Ехо в национален парк „Централен Балкан”. Датите са 29 май - 6 юни, а летото - 2010-то.

Една седмица - една идея по-близо до небето и слънцето!

Прочети пълния текст

4697 посещения

КАРНАВАЛ ЗА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО на 22 май в София

КАРНАВАЛ ЗА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО на 22 май в СофияМили приятели, имаме удоволствието да ви поканим да участвате в Карнавал (с маски и костюми на диви растения и животни, характерни за България) по случай 22 май, международен ден на биоразнообразието

Дата: 22 май, събота

Място: Борисовата градина, до езерото „Ариана”

Начален час на дефилето на участниците в Карнавала: около 11.00
Записвания от 10.00 часа.

Прочети пълния текст

6341 посещения

Велошествие на 15 май 2010 г. – “Официални с Колело”

Велошествие на 15 май 2010 г. – “Официални с Колело”Сдружение “Велоеволюция” ще отбележи 15 май – Ден за ходене на работа с колело и Ден за ходене на училище с колело, като организира велошествие под надслов “Официални с колело”. Целта е да покажем, че карането на колело в градски условия не ограничава велосипедистите по отношение на облекло и стил.

Прочети пълния текст

3632 посещения

Връчване на подписите за Витоша - 5 май, 9.00 часа

Връчване на подписите за Витоша - 5 май, 9.00 часаМили приятели,
важно е да отделим половин час от началото на нашия ден, за да връчим заедно подписките в подкрепа на запазване на Природен парк "Витоша", инициирани от Коалиция "За да остане природа" и ПП "Зелените". Заповядайте на 5 май, сряда, в 9.00 часа пред Министерски съвет в София.

Прочети пълния текст

2573 посещения

(ща)С(т)ЛИВИ за смет

(ща)С(т)ЛИВИ за сметМИКЦ-1"Варна на младите", "Младежки дейности и спорт" и "Old Kids" организират Музикален фестивал на чистотата "(ща)С(т)ЛИВИ за смет" на 1 май 2010 от 12.59 на Южен плаж. Акцията е резултат от проведена от доброволци на сдруженията анкета за желанията и интересите на младите хора в град Варна по случай Дните на младежката активност 23-25.04.2010.

Прочети пълния текст

2265 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  В Рила извира водата за над 2,5 милиона души в София и горнотракийската низина, а вододайната зона на Рила е именно планирана за незаконен ски курорт.
           
  Install Flash player!