Календар

Акции


Първия Critical Mass в Кърджали

Първия Critical Mass в КърджалиУтре - 22 април - отново е Ден на земята. Всички Кърджалийци с велосипеди - нека отидем на работа с колелата и в 18.00 да се съберем пред паметника на Левски. Ще минем покрай Водното огледало, където общинарите обещаха велосипедни алеи. Пролетта дойде, но алеи още си нямаме. Затова - време е за първия Critical Mass в Кърджали - което ще рече, че ние сме част от движението и ще прекосим КДЖ с велосипедите си! Включете се и кажете на приятели!

Прочети пълния текст

2110 посещения

Набиране на доброволци за залесяване край река Струма

Набиране на доброволци за залесяване край река СтрумаДПП Витоша организира залесяване с фиданки на бели върби покрай река Струма, в участъка й между селата Боснек и Чуйпетльово (Южна Витоша). Фиданките и инструментите за работа се осигуряват от Дирекцията на ПП Витоша. На заявилите желание ще бъде проведен подробен инструктаж на място за начина на залесяване фиданките.

Прочети пълния текст

8224 посещения

22 април - международен ден на Земята

22 април - международен ден на ЗемятаКаним всички на шествие - карнавал по случай международния ден на Земята - 22 април 2010 :) Маршрутът ще започне от НДК в 18:33, ще премине по бул. Витоша, пл. Света Неделя, до СУ и ще завърши на езерото Ариана със загадъчно шоу... За подробности разгледайте снимката на новината!

Прочети пълния текст

8751 посещения 3 коментара

Две акции за почистване и облагородяване в Южен парк и Борисова градина в София си търсят доброволци

Две акции за почистване и облагородяване в Южен парк и Борисова градина в София си търсят доброволциДвете акции ще се състоят съответно на 18 и 24 април и са организирани от Фондация "ЕкоОбщност", с подкрепата на Столична Община.


Прочети пълния текст

3512 посещения

ПОМОЩ ЗА ДОИЗГРАЖДАНЕ НА „ЕКОЦЕНТЪР ПРИЯТЕЛИ”

ПОМОЩ ЗА ДОИЗГРАЖДАНЕ НА „ЕКОЦЕНТЪР ПРИЯТЕЛИ”В събота, 10.04.2010 г., поредна акция на "Плейцентър приятели" събира доброволци, съмишленици и приятели за доизграждането на игрални съоръжения в столичната градинка между улиците Кюстендил, Битоля и Гребенец в жк „Бели брези”. Съоръженията ще бъдат част от кът на открито, наречен „Екоцентър приятели”, в който малките деца ще могат в игри да учат за природата и който през април ще бъде напълно готов.

В градинката вече няколко месеца се събират деца и родители, съчетавайки забавление, игра и труд в претворяването й и същевременно опознаване на природата.

Прочети пълния текст

2356 посещения

Поискай чист въздух за Стара Загора: протест на 27 март, 11 ч пред Общината

Поискай чист въздух за Стара Загора: протест на 27 март, 11 ч пред Общинатаhttp://starazago2ra.org/

На Лазаровден, 27 март 2010 г., събота, се събираме отново на Площада пред Община Стара Загора.

От 11 до 12 часа ще се събира подписка, а децата ще имат възможност да нарисуват града, в който искат да живеят – с чист въздух и здравословна среда за живот.

Прочети пълния текст

2563 посещения

Изключи светлината, включи се в 'Часът на Земята'

Изключи светлината, включи се в 'Часът на Земята'27 март (събота) от 20.30 до 21.30 – един час без осветление

Часът на Земята е една от най-мащабните световни инициативи за изразяване на съпричастност за сериозни действия срещу климатичните промени. Инициативата започва през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми угасят осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.

Прочети пълния текст

4435 посещения

ПОКАНА за участие в СВЕТОВНИТЕ ДНИ ЗА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ

ПОКАНА за участие в СВЕТОВНИТЕ ДНИ ЗА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТОт Аржентина до Зимбабве, от Индия до Русия и от САЩ до Европа, милиони млади хора по света ще реализират инициативи за развитие на местните общности, в чест на Световните Дни за Младежка Активност.
България е една от тях.

КАНИМ младите хора на България и техните екипи да се включат в тази глобална инициативa, която ПОЗДРАВЯВА, ПРИЗНАВА и МОБИЛИЗИРА младите хора по цялата планета.

Прочети пълния текст

5408 посещения

ПРОТЕСТ: Родолюбци за чиста от ГМО България

ПРОТЕСТ: Родолюбци за чиста от ГМО БългарияМожете ли да си спомните кога за последен път само в рамките на три месеца сте станали свидетели на пет граждански протести по един и същи повод? Със сигурност не е било скоро. В събота заедно ще намерим отговор на следните въпроси:

o Какво събра на едно място българските майки, еколози, пчелари, готвачи?
o Защо за пети пореден път само за три месеца има граждански протест срещу една и съща управленческа идея?
o Спази ли си премиерът Бойко Борисов обещанието, дадено пред българските майки, да опази България от ГМО дори с цената на санкции?
o Защо предложените до този момент тексове в Закона не гарантират, че дори в зоните от екологичната мрежа НАТУРА 2000 няма да има ГМО?
o Какви са прословутите ГМО-мартеници и има ли лек срещу „Монсантовски бяс”?

Прочети пълния текст

3024 посещения 3 коментара

България се включва отново в „Часът на Земята” на WWF – 27 март (събота), 20.30 ч.

България се включва отново в „Часът на Земята” на WWF – 27 март (събота), 20.30 ч. На 27 март (събота) от 20.30 ч. стотици милиони хора в цял свят ще угасят осветлението си за един час като символичен знак, че е време за сериозни действия срещу промените в климата.

Някои от най-познатите световни символи на надеждата, мира, човешките достижения и природните чудеса ще потънат в мрак като ясно послание за общи усилия пред един от най-големите световни проблеми.

Прочети пълния текст

4843 посещения 1 коментара

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Градинският охлюв е най-бавното животно в света. Скоростта на придвижване е 0.013 м/с. В България е широко разпространен, като се среща дори високо в планините, докъм 1200 метра надморска височина.
           
  Install Flash player!