Календар

Акции


Известни творци се включват в каузата „България – свободна от ГМО” на митинг-концерт в неделя

Известни творци се включват в каузата „България – свободна от ГМО” на митинг-концерт в неделяТази неделя, 28 февруари 2010г., пред Храм-паметник „Св. Александър Невски” от 12 до 15 часа ще се проведе голям митинг-концерт под надслов: „За България свободна от ГМО! Да съхраним земята си чиста и да пазим здравето на нашите деца!”

Прочети пълния текст

3469 посещения 2 коментара

Протест срещу промените в закона за ГМО на 17.02

Протест срещу промените в закона за ГМО на 17.02Най-неочаквано за мнозина две граждански инициативи обединиха усилията си, за да защитят една цел – демократичното бъдеще на България.


· Какво събра на едно място българските майки, еколозите и блогърите?
· Какво обеща премиерът Бойко Борисов на българските майки и спазва ли си обещанието?
· Защо новият Закон за електронните съобщения ограничава правата ни и защо готвените промени в Закона за ГМО са опасни за природата и за здравето ни?

Прочети пълния текст

2149 посещения

Майките продължават кампанията 'Картички за Зелена България'

Майките продължават кампанията 'Картички за Зелена България'Нека съберем, за да връчим на Европейския парламент картички, изразяващи желанието ни за чиста природа без генетично модифицирани организми. Картичките да бъдат красиви изгледи от България, снимки или ръчно приготвени и изрисувани, с текст по избор - позитивно послание, с надежда и вяра в бъдещето на нашата родина. Можете да ги “произведете” лично, с децата си, в детската градина, в училище, десетки и стотици...

Прочети пълния текст

6366 посещения 4 коментара

СПРЕТЕ ГЕНОЦИДА НАД СТАРА ЗАГОРА!

СПРЕТЕ ГЕНОЦИДА НАД СТАРА ЗАГОРА!На Тодоровден в Стара Загора гражданите отново ще протестират.
Сборен пункт за протестния митинг-шествия - 20.02, събота в 12 часа пред сградата на общината.

Излезте на улиците и площадите на Стара Загора. Нека заедно покажем на институциите в държавата, че НЯМА ДА СЕ ДАДЕМ!
НЯМА ДА ОСТЪПИМ В БИТКАТА ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ!
НЯМА ДА ПРЕДАДЕМ И ПРОВАЛИМ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ!

Прочети пълния текст

3920 посещения 1 коментара

Русе, Варна, Пловдив, Велико Търново и София се надигат в общонационален протест срещу ГМО в България

Русе, Варна, Пловдив, Велико Търново и София се надигат в общонационален протест срещу ГМО в БългарияСофия, 11.02.2010 г. Днес е денят, в който започват протести в цялата страна на обединение „България – свободна от ГМО“. Русе, Варна, Пловдив, Велико Търново и София се надигат в общонационален протест срещу ГМО в България.

В София протестът ще съвпадне с времето на провеждането на заседанието на Комисията по околна среда и води към Народното събрание, на което ще се обсъждат за втори път предлаганите от Министерството на околната среда и водите и най-многочислената партия в Парламента ГЕРБ промени в Закона за генно-модифицираните организми. Над 20 инициативни комитети и потребителски, земеделски и природозащитни организации изразяват категоричното си несъгласие с благословията на ГМО, на практика предвидена в новия закон, която отваря вратата за тяхното масово навлизане в България не само на пазара, но и в околната среда. От "България - свободна от ГМО" настояват промените в закона да засегнат само регламентирането на работата с ГМО в контролирани условия, каквото е и изричното изискване на Европейската комисия. "Всичко друго е заблуда и манипулация и опасна игра със здравето на хората и шанса на България да развива екологично чисто земеделие", казват от обединението.

Прочети пълния текст

7775 посещения 20 коментара

Уникална светкавична анти ГМО акция ще стъписа Халите днес

Уникална светкавична анти ГМО акция ще стъписа Халите днес Източник и пълен текст на светкавичната покана: http://saverila.ludost.net/

Преустановяване на политическите игри, хазарта със здравето и незабавна забрана на ГМО е апелът на първия “flashmob” на закрито в България „България – свободна от ГМО!” представя от 18.30 в Централни Хали Не закъснявайте:)

Прочети пълния текст

3353 посещения 2 коментара

ПРОТЕСТ- Да спрем нашествието на ГМО в България

ПРОТЕСТ- Да спрем нашествието на ГМО в БългарияНАСТОЯВАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ ЗОНА, СВОБОДНА ОТ ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ.

Дата и час: 13 януари 2010 г., 11.30 – 13.00 ч.

Място: До северния вход на Народното събрание, в западния край на градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, Националната художествена академия и Народното събрание – извън охраняемата зона на Народното събрание.

Цел: Гражданско присъствие до сградата на Народното събрание с настояване да не се приемат предвидените промени в Закона за генно-модифицираните организми (ГМО) и връчване на отворени писма и петиции. Срещи и разговори с депутати от Комисията по земеделие и гори и Комисията по околна среда и води, на северния вход на Парламента.

Организатори: Българска национална асоциация на потребителите

Съорганизатори: Инициативен комитет на родители и граждани регистрирани в портал BG-MAMMA, „Агролинк”, „За земята", Коалиция „За да остане природа в България”.

Прочети пълния текст

4128 посещения 11 коментара

Четвърто гражданско присъствие за Рила пред Министерски съвет – сряда, 16.12.2009

Четвърто гражданско присъствие за Рила пред Министерски съвет – сряда, 16.12.2009София, 15.12.2009 г. Гражданска група „Граждани за Рила” ще застане за четвърти път пред Министерския съвет на 16 декември 2009 г. (сряда) от 9.30 ч. преди заседанието на правителството в знак на своя продължителен и постоянен протест срещу нехайството на българската държава при спазването на европейското екологичното законодателство. Питейната вода и чистият въздух продължават да са главният потърпевш на погазването на природата ни.

Докато текат две наказателни процедури срещу България заради нарушенията в Рила, секачите на планината над Паничище, разширяващи пистата покрай спорния лифт до 7-те езера, още не са известни, институциите не се сещат на кого му е притрябвала писта до лифта, а гражданите недоумяват как и докога държавата ще ги има за глупави!

Прочети пълния текст

3705 посещения

10.12.2009: Гражданско присъствие за България - свободна от ГМО зона!

10.12.2009: Гражданско присъствие за България - свободна от ГМО зона!Приятели, докато в Европа тече процес на частични или цялостни забрани за освобождаване на генетично модифицирани организми (ГМО) в околната среда, в България наблюдаваме обратното.

В четвъртък ще заседава комисия на Народното събрание, решаваща дали да се промени българското законодателство така, че да се допусне свободното разпространение и отглеждане на ГМО. Това е много стряскаща и опасна възможност предвид факта, че не е доказана безопасността от използването на ГМО, напротив – фактите говорят точно обратното.

За това е важно да бъдем за 1 час на гражданско присъствие, докато се решава съдбата на българската земя и разпространението на отровните генетично модифицирани организми (ГМО). Четвъртък, 10.12.2009 от 13.30, на площад "Независимост" (между Министерски съвет, Президентсвото и Народното събрани, пред бившия Партиен дом).

Прочети пълния текст

6019 посещения 3 коментара

Трето гражданско присъствие за Рила пред Министерски съвет – сряда, 9.12.2009

Трето гражданско присъствие за Рила пред Министерски съвет – сряда, 9.12.2009На 09.12.09 (сряда) от 09.00 до 10.30 ч. „Граждани за Рила” и коалицията "За да остане природа в България" ще проведат третото поред гражданско присъствие преди заседанието на Министерския съвет, което ще мине под надслова на конференцията за климата в Копенхаген и гражданския активизъм. Мотото ще бъде „Има ли място за нови ски курорти в България в конфликт с природата и при липсата на достатъчно сняг и затоплящ се климат? Какво ще стане ако отсечем клона, на който седим?" Гражданите ще изиграят "екшън" сцена с незаконно рязане на дърво. Участниците да си носят триони, резачки, ъглошлайфове и незаконно отсечени пънове, клони. Може резачките все пак да не са истински, за да си нямаме работа с полицията :) Поводът са безобразните сечи за нова ски писта, извършвани от "Рила спорт" в момента покрай трасето на незаконния лифт към Рилските езера. За тези сечи няма нито едно разрешително, а контролните органи установиха, че не само че са незаконни, а навлизат и на територията на Национален парк "Рила".

Прочети пълния текст

4096 посещения