Календар

Акции


Светът се събира - ние също! Бдение за Земята, 12.12.09, София

Светът се събира - ние също! Бдение за Земята, 12.12.09, СофияМежду 7 и 18 декември лидери от 192 страни ще се съберат в Копенхаген, един от най-“зелените“ градове в света, за да участват в Конференцията на ОН за климатичните промени. Това е най-важната подобна среща през последното десетилетие и вероятно последният ни шанс за достигане до ефективен и отговорен план за намаляването на пагубните въглеродни емисии.

Прочети пълния текст

4228 посещения

Залесяване край язовир Конуш

Залесяване край язовир КонушДоброволци на Зелени Балкани и Националната скаутска организация на България осъществиха съвместна акция по залесяване на над 100 тополи и върби в близост до най-голямата чаплова колония във вътрешността на страната – тази край село Конуш, Асеновградско

Прочети пълния текст

5403 посещения

Работен лагер на хижа Ехо в Стара планина, 7-11.10.09

Работен лагер на хижа Ехо в Стара планина, 7-11.10.09Става дума не само за почистване, но и за въвеждане на един куп подобрения, в чаровната хижа Ехо, прихлъзната по билото старопланинско.

Прочети пълния текст

6271 посещения

ЖелЕзното почистване на с.Железница - ПП 'Витоша', 03.10.2009

ЖелЕзното почистване на с.Железница - ПП 'Витоша', 03.10.2009 Това е покана за една прекрасна инициатива на жителите на село Железница – есенно почистване с подкрепата на дирекцията на природен парк Витоша и доброволците на Коалиция "За да остане природа в България".

Приятели, преди да падне снегът и боклуците, оставени от недобросъвестни «туристи» да започнат да отлежават в зимен сън, нека ги отнесем от Витоша. Присъединете се към нас в почистването на участъка - от Минералните бани до беседките на поляната под х. Академика (по пътя на Жележнишка река)!

Прочети пълния текст

7727 посещения

Първи учебен звънец

Първи учебен звънецХудожествена eко aкадемия стартира на 24 септември

Имаме удоволствието да обявим началото на съвместен проект на Коалиция „За да остане природа” и Националната художествена академия „Зелена Академия”. Първият випуск, който ще премине четиридневно обучение, са децата от Дома за деца лишени от родителска грижа „Христо Ботев”.

Прочети пълния текст

2263 посещения

Беглика Фест'09

Беглика Фест'09Другарки и другари,

Сдружение "Байкария" ви предизвиква да станете част от създаването на един фестивал в контекста на вечното съществуване на един земен РАЙ! Еиий... : )

Разчитаме на вашата доброволна подкрепа за подготовката на Беглика Фест! Фестивалът, който обича природата и кара другите да я обичат!

Беглика фест, Горски център Беглика, Къмпинг зона Беглика.

Това са целите, които сме си поставили за това и следващото лято.

Прочети пълния текст

4559 посещения

ЧИСТИМ ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ... ЮБИЛЕЙНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЗА ЗЕМЯТА

ЧИСТИМ ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ... ЮБИЛЕЙНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЗА ЗЕМЯТА "Почистването на За Земята"... Ако попадате за пръв път на това изречение, има защо да му хвърлите един по-задълбочен поглед. Трудно изразимо в думи, това неимоверно събитие обобщава в себе си няколко измерения:

Прочети пълния текст

4694 посещения

АКЦИЯ КЛИМАТ в Смолян и Стара Загора. ЕЛАТЕ И ВИЕ!

АКЦИЯ КЛИМАТ в Смолян и Стара Загора. ЕЛАТЕ И ВИЕ!Участвайте в информационната кампания за глобалните климатични промени: Смолян - 24 юли и Стара Загора - 1 август.

Игри и викторини за най-малките, информационни материали и практични съвети за по-големите, както и много подаръци са подготвили Представителството на Европейската комисия в България , Федерация "Зелени Балкани" и българската мрежа "Европа - Директно", които тази година заедно организират информационни дни, посветени на проблемите на климата и опазването на околната среда.

Прочети пълния текст

4477 посещения

Национален поход за Рила под надслов „Обичам Рила, ходя пеша!” - 12-16 август 2009 г.

Национален поход за Рила под надслов „Обичам Рила, ходя пеша!” - 12-16 август 2009 г.Скъпи приятели, любители на природата и пешеходния туризъм,

Заповядайте на Национален поход през Витоша и Верила до Седемте рилски езера по международния пешеходен маршрут Е4! С похода искаме да покажем, че природата трябва да се уважава и в планината е най-добре да се ходи пеша.

Прочети пълния текст

13795 посещения

Конкурс за дизайн на визии за тениски на Коалицията „За да остане природа в България”

Конкурс за дизайн на визии за тениски на Коалицията „За да остане природа в България”Привет приятели, творци , дизайнери и природно вдъхновени хора:)

Топлото време дойде и имаме удоволствието да обявим още един конкурс за визия на тениски – този път за дизайн на тениски на Коалицията „За да остане природа”.

С какви тениски бихте се размотавали лятото, с какви тениски бихте се радвали да видите хората около вас, какви тениски трябва да разпространят идеята за опазване на българската природа.

Измислете ги, нарисувайте ги и ни изпратете вашата идея на contact@forthenature.org до 19.07.2009. От всички изпратени визии от членовете на Коалицията ще бъдат избрани няколко, с които веднага ще щамповаме тениски.

Прочети пълния текст

3669 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Един сантиметър почва се формира векове наред. При лошо третиране този сантиметър пръст може да се отмие само за няколко сезона. Повече информация тук.
             Планина, обичам те