Календар

Акции


Обществено обсъждане на специализиран подробен устройствен план на ски-зона Алеко на 14 юли 2009 г.

Обществено обсъждане на специализиран подробен устройствен план на ски-зона Алеко на 14 юли 2009 г.Привет, колеги, приятели и съграждани,

Пишем ви с призив за участие, съпричасност и подкрепа. Разтревожени сме от последното фрапантно закононарушение на офшорната фирма „Витоша ски” – АД, собственик на ски съоръженията в района на Алеко в Природен парк Витоша.
Вероятно знаете, че фирмата планира изграждането на голяма ски зона на Витоша, въпреки че това е напълно незаконно, тъй като е в нарушение на Плана за управление на Природен парк Витоша и на редица български и европейски закони.

Прочети пълния текст

3429 посещения

Първото преброяване на колоездачите във Варна! Ела и вземи своя номер!

Първото преброяване на колоездачите във Варна! Ела и вземи своя номер!Всеки колоездач с номера си!” – това е мотото, под което велоклуб „Устрем” организира първото преброяване на велосипедистите в морската столица, което ще се проведе на 27 и 28 юни в Амфитеатъра под Пантеона в Морската градина. Събитията започват на 27 юни в 9:30ч., когато колоездачите ще се запишат за участие в преброяването, като целта е да се съберат максимален брой хора.

Прочети пълния текст

2179 посещения

Солидарност с борбата за свобода в Иран

Солидарност с борбата за свобода в Иранhttp://solidarnost.wordpress.com/

ТОВА, което става в Иран е нечовешко!
Да се противопоставим на убийствата на невинни хора, арестите на журналисти и протестиращи, обгазяването на хората, искащи свобода! Време е за свобода за Иран!

Ела пред Иранското посолство в деня на глобалната солидарност с Иран – четвъртък, 25.06.2009, от 11часа. Адрес: бул „Васил Левски” до Държавната aгенция за младежта и спорта.

Прочети пълния текст

3729 посещения 1 коментара

Елате на шествие, да вдигнем шум отново: 2 юли 2009 г. от 17.30 ч.

Елате на шествие, да вдигнем шум отново: 2 юли 2009 г. от 17.30 ч.Четири години ви сърбахме попарата. Сърбайте си я сега сами!

Кога: 2 юли 2009 от 17.30ч.
Начало: Пилоните на НДК
Край: Градинката на Св. Климент Охридски
Носете си лъжици и инструменти за вдигане на шум!!!

Оставете Рила и Иракли на мира!
Изпращаме управляващата коалиция с наказателен вот.

Прочети пълния текст

3967 посещения

Акция „Чиста Беглика”

Акция „Чиста Беглика”От 12 до 14 юни сдружение „Байкария“ и коалиция „За да остане ПРИРОДА в България” организират акция „Чиста Беглика” за почистване на крайбрежието на язовир Голям Беглик - община Батак, Западни Родопи. Районът на действие ще бъдат защитените местности Самодивска поляна, Чатъма и Батлъбоаз. Инициативата е провокирана от желанието на „байкарийците” за постигане на устойчиво развитие в района на областта Беглика. Партньори на проявата са РИОСВ – гр. Пазарджик, РУГ – гр. Пазарджик и община Батак, както и страните по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Прочети пълния текст

3300 посещения

Дискусия във Варна на тема 'Обикновеният гражданин и местната власт – как можем да влияем на общинските действия и политики'

Дискусия във Варна на тема 'Обикновеният гражданин и местната власт – как можем да влияем на общинските действия и политики'Екологично сдружение „За Земята” и неформалната гражданска група „Граждани за Рила” имат удоволствието да ви поканят на среща и дискусия на тема „Обикновеният гражданин и местната власт – как можем да влияем на общинските действия и политики”. Дискусията ще се проведе на 17 май от 15.00 ч. в Пресцентър Варна (Дворец на културата и спорта, бул. „Княз Борис I” 115).

Прочети пълния текст

2949 посещения

Да почистим Иракли! 22-23-24.05 на плажа! ХАЙДЕ Честито ви синьо лято!

Да почистим Иракли! 22-23-24.05 на плажа! ХАЙДЕ Честито ви синьо лято!Приятели! Ето на – лятото дойде!
Да го посрещнем както подобава - с традиционното почистване на плажа, който обичаме!

Да спасим Иракли навършва 3 години! И ви иска на специалното парти-почистване, с което ще отпразнуваме 3 години медийни, съдебни, социални, персонални битки за плажа, който обичаме толкова!

Прочети пълния текст

17145 посещения

Кюстендил ще посрещне дискусия по проблемите на защитените територии и зони в България

Кюстендил ще посрещне дискусия по проблемите на защитените територии и зони в БългарияКоалиция "За да остане природа в България", "Граждани за Рила" и Екологично сдружение "За Земята" канят всички заинтересувани граждани на презентация и дискусия на тема:

1. Представяне на коалиция „За да остане природа в България” - цели и начин на взаимодействие между организациите
2. Защитени територии и зони в България
3. Проблеми с опазването на защитените територии и зони в България
4. Действия на гражданското общество за опазване на българската природа

Прочети пълния текст

6157 посещения

Първото преброяване на колоездачи в България! Ела и вземи своя номер!

Първото преброяване на колоездачи в България! Ела и вземи своя номер!„Всеки колоездач с номера си!” – това е мотото, под което сдружение „Велоеволюция” и Велосипеди „Драг” организират първото в България преброяване на колоездачите в града, което ще се проведе на 16 май в 19:00ч. на Колодрума в парк „Борисова градина” в София. Там всеки велосипедист ще получи своя символичен уникален номер, като целта е да се преброят максимален брой хора.

Поводът е ежегодното велосипедно шествие в средата на май, което тази година ще започне на 16 май в 18:00ч. от Зала „Универсиада” в София и ще свърши точно в 19:00 на Колодрума в „Борисовата грaдина”.

Прочети пълния текст

3676 посещения

Акции за натура и срещу ограничаването на протестите

Акции за натура и срещу ограничаването на протестите Натура ветеранииии, и отново сме на линия! Последни акции за Натура за това правителство – дано са последни изобщо!

Прочети пълния текст

1608 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Голите сечи предизвикват фрагментация на местообитанията и често напълно изменят облика на територията.
             Планина, обичам те