Календар

Акции


WWF и приятели засаждат коледните елхи в саксия тази събота в Природен парк Витоша

WWF и приятели засаждат коледните елхи в саксия тази събота в Природен парк ВитошаСофия – Международната природозащитна организация WWF кани всички, които са закупили коледни елхи в саксии, да заповядат на засаждането им тази събота, 11 април, между 10 и 15 часа, в Природен парк Витоша.

Прочети пълния текст

2386 посещения

Флаш моб (светкавична акция ) за Рила

Флаш моб (светкавична акция ) за Рила Източник: http://saverila.ludost.net/

Елате в петък, 3 април, от 17,30 часа на площад Македония в София - бул. Христо Ботев 47

(до сградата на ДНСК, която издава финалното Разрешително за ползване на лифта до 7-те Рилски Езера)

Ще играем на конче. Един носи другия. За целта предварително си намерете стабилен "кон" :-)

Посланието е "болен - здрав носи" – опасен и незаконен е лифтът, построен върху несигурна основа в свлачищен район. Въпреки това е разрешено пускането му от РДНСК и се очаква от утре да започне да вози хора, включително деца.

Ездачите да носят табелки с надписи "болен лифт хора вози" и "болна държава обществото е яхнала".


Носете плакати, свирки, тъпани, по двама приятели, домашни любимци и роднини.

Прочети пълния текст

6568 посещения

Битката за природен парк 'Странджа' и природен парк 'Витоша' продължава с подписки

Битката за природен парк 'Странджа' и природен парк 'Витоша' продължава с подпискиВъпреки че Върховният административен съд отмени и десетте строителни разрешения на комплекса „Златна перла” край Варвара и го обяви окончателно за незаконен, битката за спaсяване на българските паркове продължава.

Прочети пълния текст

2315 посещения

Лекциите по гражданска активност в София продължават с дискусия за съдебната власт

Лекциите по гражданска активност в София продължават с дискусия за съдебната властНа 25 март от 19.00 ч. в офиса на Българска асоциация за алтернативен туризъм в София (бул. „Александър Стамболийски” 20 В, партер, вход откъм улица "Лавеле") ще се проведе третата лекция от поредицата лекции за повишаване на гражданската активност и умения за водене на успешни граждански кампании. Лекцията е на тема „Съдебната власт в България” и ще бъде водена от адв. Свилен Овчаров, „Зелените адвокати”. Ще бъдат разгледани теми, свързани с конституционната уредба на съдебната власт, основни нормативни актове, структура на съдилищата, как може да комуникира обикновеният гражданин със съдебните органи.

Срещата е отворена за всички желаещи граждани, входът е свободен. Очакваме ви отново!

Прочети пълния текст

2887 посещения

Продължава информационната кампания в защита на българската природа

Продължава информационната кампания  в защита на българската природаБургас, 17 март 2009 г.

За пети път представители на коалицията „За да остане природа в България” и „Граждани за Рила” ще информират гражданите за проблемите с опазването на защитените територии в България. Турнето ще обиколи Южното Черноморие и е част от проект на „Граждани за Рила” и Екологично сдружение „За Земята” за овластяване на гражданите чрез повишаване на гражданската активност и умения за водене на успешни кампании в защита на природата. Главната цел на кампанията е да вдъхнови широко гражданско участие в опазването на българското природно наследство и да промени разпространените сред българите нагласи, че нищо не зависи от тях.

Прочети пълния текст

2552 посещения

Четвъртото състезание по строеж на иглута

Четвъртото състезание по строеж на иглутаВиртуалната общност Планинари организира Четвъртото състезание по строеж на иглута, което ще се проведе на 21 март от 14,00 ч. на хижа Чакър Войвода в Рила.

Участниците придобиват умения как да си направят снежен подслон в зимната планина, забавлявайки се. Отборът-победител ще получи награди от спонсора магазин Спортракс.

За информация и участие - форумите на planinari.info и клуб туризъм в dir.bg

Прочети пълния текст

2570 посещения

Кръгла маса по въпросите на кампаниите на гражданските организации и комуникацията с медиите събира варненци тази неделя

Кръгла маса по въпросите на кампаниите на гражданските организации и комуникацията с медиите събира варненци тази неделяВарна, 09 март 2009 г. Нови две обучения по повишаване на гражданската активност предстоят във Варна тази неделя, 15 март, по време на кръгла маса „Медиите и кампаниите на гражданските организации”. Кръглата маса ще се проведе от 11.00 ч. в библиотека „Виделина” (ул. „Цар Симеон I” 27, ет.2, ст.6). В нея са включени два модула на теми „Гражданското общество и медиите” и „Какво ще ни струва използването на генно-модифицирани организми (ГМО)?”

Първия модул ще води Екатерина Попова, журналист и ПР, завеждащ отдел „Политика” във в-к „Класа”. Втория модул ще води Илиян Илиев, председател на Управителния съвет на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) – природозащитна организация с 13-годишна история, която работи по въпросите на ГМО от 2005 г.

Прочети пълния текст

3376 посещения

Планиниада за Витоша - алтернативни зимни спортове

Планиниада за Витоша - алтернативни зимни спортове„Човек инстинктивно е привлечен от чистотата, красотата и свободата. Планината ни дава всичко това. Ние имаме късмет - тя е на един поглед разстояние.

Нека бъдем по-мъдри и добри и се насладим на райското кътче Витоша без да нарушаваме крехкия баланс на живота там - просъществувал във времето.

Елате и се насладете заедно с нас - на чистия въздух, хубавия сняг и прекрасните гледки, докато се учите как да оцелявате и забавлявате в планината през зимата. ‘"

Прочети пълния текст

2722 посещения

Протест пред Министерски съвет на 4 март от 16:00 до 18:30

Протест пред Министерски съвет на 4 март от 16:00 до 18:30Здравейте,
Искате ли да се запазят от незаконно застрояване Природните паркове "Витоша", "Странджа" и "Врачански Балкан"
Искате ли директорите им инж. Тома Белев, инж. Златарев и инж. Н. Ненчев да продължават да ги управляват и гарантират прилагане на закона, за да изразите гражданската си позиция и настоявате да се спазва закона?

Eлате днес, 4-ти март (сряда), от 16:00 до 18:30 часа пред Министерски съвет

Нека да призовем Министър-председателя и целия Министерски съвет да си свършат работата и да се погрижат за природните паркове в България, като гарантират доброто им управление и опазването им.

Моля, разпространете до всичките си контакти.

Подали сме уведомление в Общината.

ДНЕС СПЕШНО звънете и пишете на тези, които искат да ги уволнят под натиска на инвеститорските интереси за застрояване на:

БСП
София ул. Позитано 20
Централа: + (359 2) 8107200
Пресцентър: + (359 2) 981-20-10
e-mail: bsppress@bsp.bg

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДИРЕКЦИЯ "Правителствена информационна служба"

1194 София
бул. “Дондуков” №1 - тел. централа 940 29 99
тел.: (02) 940 27 70
факс: (02) 980 20 56
е-mail: GIS@government.bg

Председател на ДАГ
име: доц. Стефан Илиев Юруков
телефон: +359 98511205
електронна поща: syurukov@dag.bg

Заместник Председател на ДАГ
име: инж. Росен Савов Попсавов
телефон: +359 98511513
електронна поща: popsavov@dag.bg

Прочети пълния текст

2981 посещения

Да спасим парковете в България = блокаж на Попа, 27.02.2009, 17.00

Да спасим парковете в България = блокаж на Попа, 27.02.2009, 17.00Източник: http://saverila.ludost.net/saveparks.html
17.00, петък (27.02.2009) на ПОПА
Да запушим булеварда!

ПРИЯТЕЛИ!
1 година и половина след като не дадохме Странджа,

ето че напъните на мафията да превземе вече не един, а 3 парка и да застроят дробовете ни с бетоните си, след множество пожари, целящи само и единствено "освобождаването" на терени за строеж, се активизираха с надеждата, че сме сломени и забравили онова, в което вярваме!

СЛЕД КАТО ПРЕМАХНАХА ОТ ПЪТЯ СИ ДИРЕКТОРА НА НАЦИОНАЛЕН ПАРК „РИЛА”, ДНЕС ИСКАТ ДА УВОЛНЯТ ДИРЕКТОРИТЕ НА ТРИТЕ НАЙ-ЗАПЛАШЕНИ ОТ УНИЩОЖВАНЕ ПРИРОДНИ ПАРКОВЕ, ТЪЙ КАТО ТЕ НЕ ДОПУСКАТ ИНВЕСТИТОРИ ДА УНИЩОЖАВАТ ПРИРОДАТА И БЪДЕЩЕТО НИ, ВЪПРЕКИ НАТИСКА НА БИЗНЕСИ, СВЪРЗАНИ С ДПС И БСП! ВЕЧЕ Е УВОЛНЕН ДИРЕКТОРЪТ НА ПАРК „ВИТОША”, КОЙТО ОПАЗИ ПАРКА ДОСЕГА ОТ ХИЛЯДИТЕ ИНВЕСТИЦИОННИ НАМЕРЕНИЯ! ПОДГОТВЯТ СЕ ЗАПОВЕДИТЕ ЗА УВОЛНЕНИЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА” И ВРАЧАНСКИ БАЛКАН!

Прочети пълния текст

4050 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията
             
    Install Flash player!