Календар

Акции


Доброволна дейност по ремонтa на Центъра за опазване на влажните зони 'Драгоманско блато'

Доброволна дейност по ремонтa на Центъра за опазване на влажните зони 'Драгоманско блато'Здравейте!

Тази събота и неделя (21 и 22 февруари) имаме нужда от вашата помощ!

Задачата ни е трудоемка, но е важно да дойдете, за да може да продължи ремонтът на Центъра за опазване на влажните зони “Драгоманско блато”.

През 2008 година Сдружение за дива природа БАЛКАНИ започна ремонта на сградата на старото читалище в гр.Драгоман, която не е използвана от 25 години. Лятото с помощта на доброволци бяха ремонтирани една от стаите и фоайето и бе изрисувана част от фасадата. Тази година трябва да отвори врати този уникален център за екологично образование, природозащитни дейности и туристическа информация, разположен до една от най-ценните ни природни територии – Драгоманското блато.

Сега се нуждаем от 15-20 човека, с които да подготвим мястото предназначено за сервизни помещения и склад, преди да дойдат майсторите. Това място не използвано от много години и е нужно да се почистят, изкопаят и изнесат натрупаните материали. Всеки един от дните ще има 2 екипа, които ще се сменят – единият ще работи, другият ще почива и ще се забавлява.

Прочети пълния текст

3254 посещения

Защо да отидем на протеста на 28ми пред Народното събрание - коментар

Защо да отидем на протеста на 28ми пред Народното събрание - коментарЗдравейте, приятели!

Аз се казвам Габи и искам да ви споделя моята позиция, защото ме боли и защото ви обичам като човеци, дори да не познавам всички от вас. Боли ме от гнева, който чувам от мои приятели.

Аз ходя на акции от 2004 година, преди да завърша училище - няколко години преди да завърша. И оттогава се промених страхотно - станах много по-ангажирана от родителите ми например, които се оплакват, че нищо няма да се промени, че нещата са достатъчно зле, подкрепят ме, но не са идвали на протест с мен никога, освен веднъж, когато с майка ми отидохме да подкрепим "Да спасим Иракли" в градинката на Св. Седмочисленици.

Прочети пълния текст

2040 посещения

Гражданският протест срещу проваленото управление на България продължава - сряда, 28.01.2009, 15.00 часа

Гражданският протест срещу проваленото управление на България продължава - сряда, 28.01.2009, 15.00 часаОтново заедно и този път всеки с приятели - да излезем от апатията и убедеността, че нищо не зависи от нас, на площад "Народно събрание"

28.01.2009 (сряда) от 15.00 до 20.00 часа

Прочети пълния текст

3390 посещения

Докога ще мълчим, народе! ПРИЗИВ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ, сряда, 21.01.2009, пл. Народно събрание

Докога ще мълчим, народе! ПРИЗИВ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ, сряда, 21.01.2009, пл. Народно събраниеПриятели!

- Всички, които сме избрали България за свое бъдеще

да подкрепим ЗАЕДНО единния национален протест в София на 21.01.2009 г. от 15.00 ч. пред Народното събрание, променим настоящето си и бъдещето!

Общите искания на протестиращите групи и незабавните мерки, които изискваме да бъдат предприети от управляващите, можете да видите тук.

Нека покажем, че България не е вече тяхна, а на всички!

Обединен протест в сряда, 21.01.2009, пл. Народно събрание, 15:00


Преди Обединения протест ще се проведе шествие на студентите от Студентски град до пл. Народно събрание. Събриане от 13:00ч през зала Христо Ботев. Тръгване в 13:30ч.

Кодът за поведение на днешния протест http://forthenature.org/news/562

Прочети пълния текст

3861 посещения

Протестът продължава в събота, в неделя и сряда

Протестът продължава в събота, в неделя и срядаВ събота ние ще пазим полицаите на техния протест за по-високи заплащане и по-добро оборудване от 11.00 часа в градинката на църквата св. Седмочисленици до МВР. Въпреки, че настояваме за наказание на виновните за извършения полицейски произвол над нас в сряда, считаме че служителите на реда не са виновни за подадените им заповеди и са били поставени в условия на чужд сценарий, също като нас. За тези, които са превишили правата си, както и за човека, издал заповед за побой на присъстващите на протеста в сряда, е подадено искане за разкриване на тяхната самоличност и поемане на отговорност и наказание.

Прочети пълния текст

2258 посещения

Mирен седящ протест, 10.30 часа, 15.01.2009: ЗА горите, но СРЕЩУ насилието

Mирен седящ протест, 10.30 часа, 15.01.2009: ЗА горите, но СРЕЩУ насилиетоБъдете с нас!
Ще протестираме седнали, с мълчание,
Да покажем, че идваме с мир, че не се страхуваме и няма да се примирим. Самите ние да бъдем пример, че агресията не може да продължава да управлява нашето общество!

Днес, 14.01.2009, ние излязохме пред Народното събрание за държава без корупция, беззаконие и унищожаване на уникален човешки, интелектуален и природен ресурс. Настоявахме за адекватен Закон за горите, който да опази ГОРИТЕ да бъдат ГОРИ.

Прочети пълния текст

4439 посещения

Национален граждански протест и в Пловдив и Варна (14.01.2009г.)

Национален граждански протест и в Пловдив и Варна (14.01.2009г.)Протестно шествие в подкрепа на националния протест пред Народното събрание ще се проведе и в Пловдив на 14 януари, 2009г. Шествието е организирано от инициативна група от студенти и ще бъде подкрепено от водещите екологични сдружения в града, както и от много други граждански организации и отговорни българи.

Във Варна гражданите се събират на протест пред Икономическия Университет от 11.00 часа.

Прочети пълния текст

3148 посещения

14.01.2009: Съединението прави силата: студенти, природозащитници, зедемеделски производители, будни граждани...

14.01.2009: Съединението прави силата: студенти, природозащитници, зедемеделски производители, будни граждани......за държава без корупция, беззаконие и унищожаване на уникален човешки, интелектуален и природен ресурс.

Елате на Събранието на народа пред Народното събрание на 14.01.2009 от 11.00 часа, или го подкрепете online на този адрес: http://feelfriendly.com

Повод за поредните протести за природата е приетият на второ четене в Комисията по земеделие и гори престъпен и ужасяващ Закон СРЕЩУ горите, който предстои да бъде гласуван в Народното събрание още в първите дни след ваканцията на депутатите. След като изчерпахме всички останали методи: работни групи, разговори, писма и сигнали, последният законов механизъм, който ни остава, е всички заедно да излезем пред Народното събрание на 14.01.2009! Дали държавата ни ще бъде такава, каквато я искаме, зависи единственно от нас. Борим се за пълна промяна в устройството и структурата на властта на държавата и нашият призив е „ДЪРЖАВАТА ДА БЪДЕ ВЪРНАТА НА ГРАЖДАНИТЕ”

Прочети пълния текст

6982 посещения

Коледа – време за дарения и подаръци!

Коледа – време за дарения и подаръци!ВНИМАНИЕ. Ако сте решили тази година да направите подарък на кауза, свързана с опазването на природата, тази акция е точно за вас.

Можете да подкрепите кампанията „За да остане природа в България” или важни кампании на активни неправителствени организации.

Прочети пълния текст

1991 посещения

НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕДНА ЦИНИЧНА ОЛИГАРХИЯ! ОБСАДА НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:

НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕДНА ЦИНИЧНА ОЛИГАРХИЯ! ОБСАДА НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:Гражданско присъствие в Парламента

ЗА Държава без корупция, беззаконие и унищожение на природен, човешки и интелектуален ресурс на България. СТИГА ТОЛКОВА!

ЧЕТВЪРТЪК, от 16.30 до края, ПЕТЪК от 13.00 отново, заедно със студентите, пред Парламента

Вземете си метли, всякакви почистващи препарати, свирки и инструменти. ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА ДА ИЗМЕТЕМ И ОСВИРКАМЕ Престъпниците от парламента! Не искаме „държавници” които унищожават и подаряват горите и природата!

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ВЧЕРА БЕШЕ ПРИЕТО СКАНДАЛНО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СЕЗОНА ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ЗАМЕНКИ НА ЗЕМИ И РЕСПЕКТИВНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГОРИ!!!

В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДЕПУТАТИТЕ СИ ГЛАСУВАХА КОЛЕДНИ ПРЕМИЙКИ ПО ВРЕМЕ НА ФИНАНСОВА КРИЗА!

НЯМАМЕ ПРИЧИНА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ!

Прочети пълния текст

3517 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  В една ягода се съдържа повече витамин C от колкото в един лимон.
           
  Install Flash player!