Календар

Акции


Протест СРЕЩУ ПРОУЧВАНИЯТА И ДОБИВА НА ШИСТОВ, ВЪГЛИЩЕН и ТАЙТ ГАЗ в БЪЛГАРИЯ

Протест СРЕЩУ ПРОУЧВАНИЯТА И ДОБИВА НА ШИСТОВ, ВЪГЛИЩЕН и ТАЙТ ГАЗ в БЪЛГАРИЯГраждански активните българи в големите градове на България продължават да се борят за правото си на чиста вода, земя и атмосфера, които са сериозно застрашени от продължаващото раздаване на разрешителни за проучване и експлоатация на неконвенционални изкопаеми горива на територията на страната, без да съществуват необходимите механизми за спазване на безсрочната забрана за прилагане на фракинг при проучването и добива на подземни богатства.

Прочети пълния текст

2318 посещения

Записване за Чистене 2014 в НП Рила: 28 август - 04 септември

Записване за Чистене 2014 в НП Рила: 28 август - 04 септемвриНастана време най-отговорно, официално и пламенно да заявите вашето желание за участие в Чистене 2014.
Тази година ще атакуваме боклука на НП Рила с една група, като целта е да почистим основните туристически маршрути, да прекратим живота на бунищата покрай хижи и заслони и да оставим чисти и спретнати планини след нас.
За да улесним подготовката на събитието, ви молим да попълните формуляр за записване.

Прочети пълния текст

2665 посещения

Извади си главата от торбата!

Извади си главата от торбата!По случай 3 юли - международен ден без полиетиленови торбички - За Земята и СИПИ.еу – „Спри Използването на Пластмасови Изделия за Еднократна Употреба” организират артистичен флаш моб в Централни хали в София, днес, четвъртък, 3ти юли, между 18:30 и 19:00 часа. Целта ни е да привлечем общественото внимание и да подтикнем хората да забравят за еднократната торбичка. Ще бъдем провокативни, усмихнати и ще се забавляваме много.

Прочети пълния текст

2731 посещения 1 коментара

Творческа работилница на тема: ВКУСНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА БИО-ГРАДИНКА

Творческа работилница на тема: ВКУСНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА БИО-ГРАДИНКАИдеята е да споделим с вас, най-ценното от опита през последните 3 години опит - и най-вече полезното знание и информация, която е необходима на всеки, който планира да развива проект за вкусна био-градинка.

Прочети пълния текст

2498 посещения

От акция – в традиция: вземи чувала и скачай в тринадесетото почистване на любимото Иракли!

 От акция – в традиция: вземи чувала и скачай в тринадесетото почистване на любимото Иракли!	Ираклийци! Докато посегателствата над Черноморието ни продължават, ние продължаваме с една традиция в обратната на масовата посока – времето за почистване на плажа!

Дойде време за традиционното (вече 13-то) почистване на плажа и местността Иракли-Емине. Както старите ираклийци знаят, истинските ираклийци по чувалите ще ги познаете!

Хайде да отприщим лятото, да си пожелаем победи по всички морски казуси и отдадем любов и грижа на Иракли за Деня на детето – онова вътре в нас, но и съвсем буквално – с посланието да запазим морската си природа за бъдещите поколения, на които тя принадлежи.

Прочети пълния текст

3573 посещения

Национален протест в десет града: 11 февруари 2014, ЗА Странджа и ЗА всички паркове

Национален протест в десет града: 11 февруари 2014, ЗА Странджа и ЗА всички парковеНа протест излизат София, Бургас, Пловдив, Трявна, Русе, Стара Загора, Сливен, Перник, Пазарджик, Велико Търново!

Битката за спасяването на природен парк Странджа вече се превърна в битка за спасяването на всички природни паркове, застрашени от своеволията на институциите! Заповедта на регионалното министерство за спиране на общия устройствен план на община Царево е нещо несигурно, което не решава дългосрочно проблема в Странджа.

За да сме спокойни, че нито този, нито който и да е план на друга община, приет без екологична оценка, ще създаде други проблеми, са необходими промени в Закона за устройство на територията и действия на екоминистерството. Но засега и парламент, и министър продължават да не предприемат нищо!

Прочети пълния текст

5231 посещения 2 коментара

28.01.: Национален протест за Странджа

28.01.: Национален протест за СтранджаЗасега са потвърдени София, Пловдив, Бургас, Русе и Сливен като все още някои места на протест се уточняват със съответните общини. Следете тук за актуалиране на информацията!
В Бургас – на 23-ти, 18:00 ч. на Часовника https://www.facebook.com/events/1442288762667414/?ref_newsfeed_story_type=regular
В Пловдив – на 28-ми, 18:00 ч., Площад Стефан Стамболов (Копчетата): https://www.facebook.com/events/1374849592780610/?notif_t=plan_user_invited
В Русе – на 28-ми, 18:00 ч. https://www.facebook.com/events/198376077028838/
В София – 28-ми, 18:00 – Съдебна палата, 19:00 – ВАС на пл. "Св. Неделя", 19:30 – Кристал и домът на Цветан Василев

Прочети пълния текст

3231 посещения

Рисувайте с нас тениски за Драгоманското блато!

Рисувайте с нас тениски за Драгоманското блато!Екипът на СДП Балкани ни кани тази събота (25 януари) от 15:00 до 18:00 ч. в техния офис (ул Цанко Церковски 67 В) с предложение, което е малко по-нестандартно, но пък е творчески ориентирано. Ще рисуваме тениски и торбички на тема влажни зони (чапли, щъркели, тръстика, папур и т.н.), които да се предлагат в Центъра за опазване на влажните зони "Драгоманско блато".

Прочети пълния текст

3793 посещения

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, София

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, СофияПреди няколко дни ви информирахме за решението на 5-членен състав на Върховния административен съд, с което съдиите приеха Общия устройствен план на Царево, документ без екологична оценка и предвиждащ застрояването на 80 % от южното ни черноморие. Днес научихме, че мафията явно съвсем се е обанадеждила и са уволнили директора на Природен парк "Странджа" - Стефан Златаров след като 18 г. се грижи за най-голямата защитена територия в България.

Във фейсбук се организира спешен флаш моб протест "Няма да дадем Странджа на мафията". Излизаме на ПРОТЕСТ за Странджа – на Попа, ДНЕС, 18:00 ч. Копираме целия текст на призива по-долу.

Прочети пълния текст

2695 посещения

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и Иракли

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и ИраклиОтново се строи на Иракли. Отново искат да узаконят незаконните строежи в национален парк Пирин.

С шествие да осветим местата, където се раждат поредните схеми за унищожаването на Иракли, Пирин и цялата държава: МОСВ, банките, Министерство на инвестиционното планиране, Министерски съвет, съдебната система.

18 декемрви, 18.30, от паметника на Партиарх Евтимий

Прочети пълния текст

4724 посещения 1 коментара

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Според последния доклад на ООН Земята е обхваната от най-тежката криза, застрашаваща биологичните видове, след изчезването на динозаврите.
             Планина, обичам те