Календар

Акции


Дискусия 'Моята Витоша', СУ, 11 декември, 18 часа

Дискусия 'Моята Витоша', СУ, 11 декември, 18 часаСофийско гражданско сдружение „Щастливеца",
Философски факултет на СУ „Климент Охридски",
Университетски клуб по екология и устойчиво развитие UNECO
и Коалиция За да остане ПРИРОДА в България

11 декември 2008

Моята Витоша
дискусия

Софийски университет "Св. Климент Охридски", Ректорат, Философски факултет, 65-а аудитория, 18 часа

Прочети пълния текст

1932 посещения

Административен граждански натиск за спасяване на Витоша!

Административен граждански натиск за спасяване на Витоша!Да затрупаме Министерството на околната среда и водите и Столична община с индивидуални искания за запазване на Природен парк „Витоша”

Предимствата: всяко искаме се завежда от съответното деловодство самостоятелно с входящ номер, който задължава институцията да отговори на гражданския интерес. Софийска община и отговорното министерство не може да продължи да си затваря очите, ако стотици хора заявят оркрито и официално своята позиция.

Прочети пълния текст

2171 посещения

Подари приятел на приятел - Кампания на Спасителния център за диви животни

Подари приятел на приятел - Кампания на Спасителния център за диви животни Направете най-благородния коледен подарък на Вашите близки и приятели. Осиновете пострадало диво животно!

Прочети пълния текст

2733 посещения

Откриване на тайна изложба за тайните престъпления срещу Витоша

Откриване на тайна изложба  за тайните престъпления срещу ВитошаГражданска група „Не давам Витоша”

В понеделник,1.12.2008 г., от 19.30ч. Арт Хостел на ”Ангел Кънчев” 21А ще домакинства най-загадъчната изложба и дискусия, на която гражданска група „Не давам Витоша” ще разбули най-пазената в последните 2 месеца тайна – за продължаващото унищожението на Витоша.

Ще бъдат показани 25 фотоса на фотографите Теодор Тодоров и Христо Събев. Те ще разкрият непознатите красоти и зверското унищожение, на което беше подложена планината на столицата през последните два месеца. От началото на октомври ежедневно се извършват противозаконни строителни дейности от „Витоша ски” АД (собственост на офшорна фирма) на територията на Природен парк „Витоша“.

Прочети пълния текст

2963 посещения

Засади живот - Залесяване с деца от домове край Стара Загора

Засади живот - Залесяване с деца от домове край Стара ЗагораНа 5 декември светът празнува Международния ден на доброволците

Във връзка с този празник, доброволци към Сдружение „Самаряни", заедно с екипа на организацията и децата от двата Дома „Българка" и „Теофано Попова", ще залесят около 150 фиданки край с. Дълбоки, Старозагорско.

Залесяването е под надслов „Засади живот – подай ръка" и ще се проведе на 6 декември /събота/ от 10.00 до 13.00 часа, край с. Дълбоки, Старозагорско.

Прочети пълния текст

4824 посещения

Почистване на ПП 'Златни пясъци' - 29 ноември

Почистване на ПП 'Златни пясъци' - 29 ноемвриАко имате желание за почистване сред природата (в природен парк "Златни пясъци") в събота (29.11) елате в 10 часа (в 10 тръгва автобуса) на улица Антим 1 (точно до входа на Историческия музей, където има място за спиране на автобуси и коли). Ще се проведе и лекция на тема биологичното разнообразие в природния парк, която ще бъде в закрита зала в парка.

За контакти:
Явор 0890 122 995

Прочети пълния текст

3371 посещения

Почистване на защитена местност Ченгене скеле за Деня на Черно море

Почистване на защитена местност Ченгене скеле за Деня на Черно мореБългарско дружество за защита на птиците, с подкрепата на Община Бургас, организира почистване на защитена местност Ченгене скеле.

Инициативата е по случай Международния ден на Черно море – 31 октомври, но за да могат да се включат повече хора в инициативата, тя ще се проведе в събота, на 1 ноември 2008г. Денят на Черно море отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на "Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море". Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона.

Прочети пълния текст

3349 посещения

Арт акция за рождения ден на Природен парк Витоша

Арт акция за рождения ден на Природен парк Витоша София – Коалицията от 30 неправителствени организации «За да остане природа в България» организира артистична акция в подкрепа на Природен парк Витоша утре по случай рождения му ден. Акцията ще се проведе във вторник, 28 октомври 2008 г. от 12.45 ч. на паметната плоча на Алеко Константинов в градината срещу Народния театър, между фонтана и Гранд хотел София.

Прочети пълния текст

2145 посещения

За да бъдем чути в Европа (Комитетът по петиции на Европейския парламент заседава в София на 30.10.2008)

За да бъдем чути в Европа (Комитетът по петиции на Европейския парламент заседава в София на 30.10.2008)Ако искаш да остане природа в България,
Ако разчиташ на Европейския съюз да „натисне" България да опази природата си,
Ако си подкрепил подписките за Рила, Иракли, Пирин, Родопите, Калиакра, Странджа, Стара планина
или просто желаеш тези места да съществуват и за твоите деца,
eла да защитиш пред Европейската комисия по петициите своята позиция на 30.10.2008, пред сградата на Представителството на Европейската комисия в България,
(улица Московска № 9, София)
от 11.30 на обяд (ПОИСКАЙ СИ ДЪЛГА ОБЕДНА ПОЧИВКА ОТ СЕГА)

Прочети пълния текст

7300 посещения

Национален протестен митинг срещу презастрояването на Българските планини и Черноморието - 21.10.2008г. Пловдив

Национален протестен митинг срещу презастрояването на Българските планини и Черноморието - 21.10.2008г. Пловдив“ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ”
“ГРАЖДАНИ ЗА РИЛА”
КОАЛИЦИЯ “ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА В БЪЛГАРИЯ”

БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ПЛОВДИВЧАНИ,

Ние, представители на Обществеността Ви каним на протестен митинг на свещи, който ще се проведе на 21 октомври вторник 2008г. на площад “Стефан Стамболов” в Пловдив от 18 часа.

Прочети пълния текст

3503 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията
             
    Install Flash player!