Календар

Акции


Без вкус и без притеснение - модно (произ)шествие на 21 октомври, София

Без вкус и без притеснение - модно (произ)шествие на 21 октомври, СофияЗаповядайте на 21 октомври, 19 часа, на пилоните на НДК, София

Ако на миналото шествие (не) се чу, то сега ще се (и) види.

Да онагледим безвкусицата, която заличава българската природа!!

Прочети пълния текст

3589 посещения

Протестен митинг срещу презастрояването на българските планини и Черноморието на 14 октомври

Протестен митинг срещу презастрояването на българските планини и Черноморието на 14 октомвриБЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ПЛОВДИВЧАНИ,

Ние, представители на Обществеността Ви каним на протестен митинг, който ще се проведе на 14 октомври вторник 2008г. на площад “Съединение” в Пловдив от 18,30 часа.

Прочети пълния текст

3196 посещения

Арт акция срещу разкопаването на Природен парк Витоша на 14 октомври

Арт акция срещу разкопаването на Природен парк Витоша на 14 октомвриСофия – Коалицията от 30 неправителствени организации «За да остане природа в България» организира артистичен пърформанс в подкрепа на Природен парк Витоша утре, вторник, 14 октомври 2008 г. от 12.45 ч. на тротоара срещу главния вход на Централна поща – София.

Тази седмица София ще се събере на протест срещу разкопаването на Природен парк Витоша, което продължава независимо от това, че толкова много хора изказаха твърдо несъгласието си с нови ски курорти на шествието на 7ми октомври - ето още един започва незаконно, държавата пак стои безучастна и нищо не прави.

Прочети пълния текст

1933 посещения

Да вдигнем ШУМ за природата - 7 октомври

Да вдигнем ШУМ за природата - 7 октомвриЕЛА на шествие. Подкрепи

Пирин, Рила, Иракли, Ропотамо, Островите, Дуранкулак, Аркутино, Берковица, КарлЪк, Ливадите, Гьоловете, Аязмото, Родопи, Ибър, Яйлата

Прочети пълния текст

5528 посещения

Включете се в стоящ протест срещу промените в Закона за лова! 25 и 26.09.2008

Включете се в стоящ протест срещу промените в Закона за лова! 25 и 26.09.2008Коалиция „За да остане природа в България” организира стоящ протест и събиране на подписи срещу промените в Закона за лова и опазване на дивеча в четвъртък (от 8,30 до 14,30 часа) и петък (от 8,30 до 11,30 часа) в градинката между Народното събрание и ректората на Софийски университет. В този период Българския Парламент би трябвало да дискутира и гласува текстовете на Закона.

Прочети пълния текст

1790 посещения

Помощ за потушаването на пожара в Национален парк Рила

Помощ за потушаването на пожара в Национален парк РилаВече трети ден гори НП „Рила” в местността Аризманица край Благоевград.

Прочети пълния текст

5368 посещения

Национално почистване на Централен Балкан - 17-24 септември

Национално почистване на Централен Балкан - 17-24 септемвриПриятели!

Пригответе се да впишете единственото и умопомрачително Национално ПО-ЧИСТ-ване на годината на За Земята в дневно-месечния си ред. Мястото е Централен Балкан, а участъка - Вежен – Беклемето.

Прочети пълния текст

2908 посещения

Скандални промени в Закона за лова нарушават европейското законодателство, демократичните норми и създават условия за корупционни практики

Скандални промени в Закона за лова нарушават европейското законодателство, демократичните норми и създават условия за корупционни практикиСлед непрозрачен и скоростен процес на обсъждане в Комисията по земеделие и гори, на 10 септември в Парламента влиза за второ четене Закон за изменение и допълнение на Закона за лова и опазване на дивеча.

Вижте защо готвените промени са скандални и подкрепете подписка срещу тези промени!

(На снимката: Убити защитени световно застрашени червеногуши гъски след удължаване на ловния сезон, Шабла 2008)

Прочети пълния текст

4033 посещения 1 коментара

Kонкурс за снимки 'Най-красивото място в България, мястото, което искам да запазя'

Kонкурс за снимки 'Най-красивото място в България, мястото, което искам да запазя'Включете се в конкурс за снимки „Най-красивото място в България” на БНТ и в нашия конкурс, вдъхновен от този на БНТ: "Най-красивото място в България, мястото, което искам да запазя". Краен срок за конкурса на БНТ - 31.08.2008 (условията за участие са публикувани на страницата на БНТ). Изпратете снимките и на нас. Безсрочно:), на pictures@forthenature.org

Прочети пълния текст

9404 посещения

Летен доброволчески лагер Драгоман (1-14.09.2008)

Летен доброволчески лагер Драгоман (1-14.09.2008)Ако не знаете защо са ценни и интересни влажните зони или напротив, вече знаете, 100 на 100 ще искате да се включите в „Летния доброволчески лагер на Драгоман”, организиран от Сдружение за дива природа „Балкани”.

Прочети пълния текст

3833 посещения