Календар

Акции


Откриване на кръстовище, закриване на велоалея!

Откриване на кръстовище, закриване на велоалея!Възмутени велосипедисти ще се съберат на 28.11.2012 от 12.30 ч. при метростанция “Васил Левски”, за да отбележат с протест откриването на “подобрения” бул. Драган Цанков и кръстовището му с бул. Евлоги и Христо Георгиеви”.

Прочети пълния текст

2398 посещения

Нов път в Борисовата градина – какво ще загубят гражданите?

Нов път в Борисовата градина – какво ще загубят гражданите?Протест срещу строежа на нов път в Борисовата градина организират граждани и екологични сдружения на 8.11, четвъртък от 9 до 10 ч. пред сградата на Столична община( ул. „Московска” 33).

Протестът ще се състои преди заседанието на Столичен общински съвет, на което трябва да се гласува решението за изграждане на нов път през местността „Погребите” в Борисовата градина.

Прочети пълния текст

2713 посещения 4 коментара

ПРИРОДОЗАЩИТНА БРИГАДА „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2012”

ПРИРОДОЗАЩИТНА БРИГАДА „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2012”Неусетно дойде лятото и разбира се - времето за нашата и Ваша природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2012”! Нямаме търпение да Ви посрещнем отново на познатата ни поляна – стари и нови бригадири, които ще се присъедините към редиците ни.

21 август - 31 август на езерата Атанасовско, Вая и комплексът Мандра-Пода

1. Пак ще градим платформи (изкуствени острови) за гнездене и почивка на птиците. Къде сте островитяни!?
2. Тръстикари, добре знаете колко много тръстика има за косене. Е, отново ще косим, за да освободим място за хранене и почивка на водоплаващите пернати.
3. Точкари, миграцията ще е започнала. Хилядите мигриращи хвъркати над „Точката” само вас чакат, за да ги изброите.
4. Момичета, червената и бялата боя ви очакват, за да подновим маркировката на защитена местност „Пода”. Има и много тръстика, която трябва да бъде оплетена, за да направим паравани на укритията за наблюдение на птици.
5. Бригадири, за разлика от други години, тази трябва да поставим сред езерата на Бургас красиви информационни табели. Ще сформираме и отбор – табеладжии.

Прочети пълния текст

3363 посещения

Протестно връчване на писмо до кмета на София г-жа Фандъкова и Столичния общински съвет

Протестно връчване на писмо до кмета на София г-жа Фандъкова и Столичния общински съветГражданска група „За Витоша” ви кани утре, на 25 юли (сряда) от 18,30 ч. пред Столична община, (бул. „Московска” № 33) на протестно връчване на писмо до кмета на София г-жа Фандъкова и Столичния общински съвет. Връчването на писмото ще бъде колективно – над 200 граждани на София, редовно ползващи ресурсите на Природен парк „Витоша” за спорт, туризъм и отмора, са заявили участие пред сградата на Столична община – скиори, сноубордисти, колоездачи и туристи от всички групи, любители на планината Витоша. Повече информация може да получите от нашето събитие във Фейсбук на адрес: https://www.facebook.com/events/180361795429658/.

Прочети пълния текст

2287 посещения 1 коментара

СОЛИДАРНА АКЦИЯ - 'Сенокос и обръщане на окосената трева и билки'

СОЛИДАРНА АКЦИЯ - 'Сенокос и обръщане на окосената трева и билки'В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА: коситбата е най-специалния период в живота на фермата, от нейното успешно реализиране зависи храната на животните през дългата зима. В периода на коситбата ние изцяло се съобразяваме с климатичните условия, затова не можем предварително да фиксираме ден и час за акцията.

Прочети пълния текст

2700 посещения

Шествие под надслов 'Туристи навред за горите'

Шествие под надслов 'Туристи навред за горите'5 юли 2012 г., 18.30 ч.

Пригответе вашата торба с подкрепа и пълни джобове с желание за защита на ГОРИТЕ и ЕЛАТЕ на шествието на всички туристи на 5-ти юли, четвъртък, 2012г от 18:30 ч.

Прочети пълния текст

6488 посещения 10 коментара

Скиори и сноубордистки ЗА ГОРИТЕ

Скиори и сноубордистки ЗА ГОРИТЕВадете екипировката ;)
Шествие на скиори и снобордисти за горите на България в сряда, 20 юни: Носим си ските и борда, щеките и каските :)

Да покажем на властта, че скиорите и сноубордистите не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия.

Искаме ГОРА !!!

Прочети пълния текст

5795 посещения 2 коментара

Г-н Президент, елате при нас! Искаме вето на Закона за горите!

Г-н Президент, елате при нас! Искаме вето на Закона за горите!Сега настъпи моментът за президента Плевнелиев да демонстрира своята свободна воля и достойнство. Дали ще даде вето на Закона за горите зависи и от нас, нашата подкрепа и твърда позиция. Защото днес тези, които имат гражданска позиция, излизат по улиците да я изразят не от антагонизъм, а от грижа към природата и живота. Вчерашните събития доказаха това. Ако президентът не успее да реагира своевременно и адекватно сме готови да продължим тези действия всеки ден.

Прочети пълния текст

3010 посещения 1 коментара

ДА ОТНЕМЕМ ПОДАРЪКА НА БОЙКО! БЛОКАДА НА ОРЛОВ МОСТ ПО СЛУЧАЙ ГЛАСУВАНИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ!

ДА ОТНЕМЕМ ПОДАРЪКА НА БОЙКО! БЛОКАДА НА ОРЛОВ МОСТ ПО СЛУЧАЙ ГЛАСУВАНИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ!https://www.facebook.com/events/328219683919287/

19:30 Орлов мост 13.06.2012 г.

Днес е рожденият ден на бат'Бойко. ПоДУПЕчните му депутати направиха най-добрия подарък на него и близките до него олигарси - гласуваха промените в закона за горите. Заради един човек и една банка, заради финансирането на една предизборна кампания, против природата на България, против всички нас!

Прочети пълния текст

4754 посещения 9 коментара

Национален протест срещу ШИСТОВИЯ ГАЗ и промените в ЗАКОНА ЗА ГОРИТЕ: 'Спрете отравянето на водата и изсичането на гората!'

Национален протест срещу ШИСТОВИЯ ГАЗ и промените в ЗАКОНА ЗА ГОРИТЕ: 'Спрете отравянето на водата и изсичането на гората!'БРАТЯ И СЕСТРИ, УЛИЦАТА ОТНОВО НИ ЗОВЕ!

На 22 май, вторник, будни българи от София, Варна, Велико Търново, Добрич, Пловдив, Русе отново обединяват сили и тръгват на поход срещу промените в забраната за ШИСТОВИЯ ГАЗ и в ЗАКОНА ЗА ГОРИТЕ! Срещу наглостта на управляващите!

Прочети пълния текст

3364 посещения 1 коментара

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    У нас се срещат 16 вида птици, включени в списъка на глобално застрашените видове на Световния съюз за защита на природата (IUCN).
             Планина, обичам те