Календар

Акции


Планиниада на Витоша Ride 4 Vitosha - 'ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ - ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ'

Планиниада на Витоша Ride 4 Vitosha - 'ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ - ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ'Човек инстинктивно е привлечен от чистотата, красотата и свободата. Планината ни дава всичко това. Ние имаме късмет - тя е на един поглед разстояние.
Обичате ли Витоша? Засяга ли ви, че лифтовете не работят и не можете да се качите в планината тази зима? Ами ако това продължи и през лятото... ?!

Елате на Планиниада на Витоша "Ride 4 Vitosha" на 22 януари, неделя, за да изразим заедно нашето недоволство за промените в Закона за горите. Елате и за да покажаем, че можем да бъдем по-мъдри и добри и да се насладим на райското кътче до София без да нарушаваме крехкия баланс на живота там, просъществувал във времето.

Прочети пълния текст

4698 посещения 1 коментара

Шествие в защита на българската гора и Природен парк Витоша и срещу готвените промени в Закона за горите

Шествие в защита на българската гора и Природен парк Витоша и срещу готвените промени в Закона за горитеСофия, 16 януари 2012 г. - Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България”, скиори, сноубордисти и туристи организират шествие в защита на българските гори и Природен парк Витоша.

Прочети пълния текст

2863 посещения 4 коментара

ШЕСТВИЕ „ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ - ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ“

ШЕСТВИЕ „ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ - ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ“ШЕСТВИЕТО СЕ ОБЕДИНЯВА ЗАЕДНО С ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРОУЧВАНЕТО И ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ, СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ РАЗВИТИЯ В ПАРЛАМЕНТА ОТ 16.01., КОГАТО НЕ БЕ ПРИЕТ ИСКАНИЯ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МОРАТОРИУМ, НИТО БЯХА ДАДЕНИ ГАРАНЦИИ ЗА ПОСЛЕДВАЩА ЗАКОНОВА ЗАБРАНА! ПРЕДСТОИ ГЛАСУВАНЕ В ПЛЕНАРНА ЗАЛА НА НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЕЗСРОЧЕН МОРАТОРИУМ НА 18.01., СЛЕД ГАРАНЦИИ ОТ ПРЕМИЕРА БОРИСОВ, ЧЕ ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ НЯМА ДА ИМА.

18 януари 2012 г.
Сборен пункт: 18:00 часа на Попа

Маршрут: от Попа по Граф Игнатиев до пл.Славейков. От там по ул.Г.С.Раковски до бул.Цар Освободител и по жълтите павета до пл.Народно Събрание, където шествието завършва с митинг.

Прочети пълния текст

10106 посещения 22 коментара

14 януари: общонационален протест срещу проучването и добива на шистов газ по технологията хидравличен удар

14 януари: общонационален протест срещу проучването и добива на шистов газ по технологията хидравличен ударНа 14 януари, събота, много български градове с протести ще кажат категорично НЕ на проучването и добива на шистов газ по технологията хидравличен удар. Протестите ще се проведат под надслов "Българино, стани и защити земята си!"

Прочети пълния текст

10426 посещения 20 коментара

ПРОТЕСТ ЗА ВИТОША, ПЛАНИНИТЕ И ГОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!

ПРОТЕСТ ЗА ВИТОША, ПЛАНИНИТЕ И ГОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!11 януари 2012 г. от 11.30 до 13.00 ч. пред Народното събрание в София

Прочети пълния текст

4946 посещения 14 коментара

Ride-4-Vitosha: откриваме сезона на Витоша без „Витоша ски”!

Ride-4-Vitosha: откриваме сезона на Витоша без „Витоша ски”!По случай първия сериозен сняг, който нетърпеливо чакаме другата седмица, решихме, че е време да открием сезона и на Витоша! Без „Витоша ски”, защото планината е на всички и никой не може да я монополизира! На 26-ти декември, понеделник на Алеко, за пръв път сезонът на Витоша ще бъде открит, без да работят лифтовете (и да трябва да си купуваме карти :)) . Елате с нас в Деня на бащата, а не на „бащицата” Бойко, който явно е решил предколедно да раздава подаръци в ролята на Дядо Мраз на Цеко Минев и други офшорни компании! Ще се качим да загреем за идващата зима с лежерно спускане (кой със ски, със снооуборд, шейна, кънки или на кълбо ;), с музика, срещи с хубави хора и някоя друга топла напитка. За да остане Витоша естествен и любим курорт на столицата, то хората, които живеем в града, трябва да сме горе, да караме и да се грижим за планината!

Прочети пълния текст

6158 посещения 20 коментара

ШШШ - ШУМНО ШЕСТВИЕ против ШИСТОВИЯ ГАЗ

ШШШ - ШУМНО ШЕСТВИЕ против ШИСТОВИЯ ГАЗСкъпи приятели на природата, Гражданската инициатива против проучванията и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиване организира поредната гражданска проява - шествие в София на 10.12.2011 (събота) от 11.00 ч. Начална точка на шествието: Министерство на околната среда и водите, бул. Мария Луиза 22. Крайна точка на шествието: Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, ул. Славянска 8.

Заповядайте! Нека подкрепим с всичките си шумосъздаващи средства гражданската кауза, бореща се да спре унищожаването на Добруджа чрез сонди за добив на шистов газ!!!

Прочети пълния текст

5266 посещения

Събират се дарения за кампанията срещу проучванията и добива на шистов газ

Събират се дарения за кампанията срещу проучванията и добива на шистов газПриятели относно шествието-протест на 08.10.2011 г. имаме следния проблем:

Утре трябва да внесем капаро за сцената и озвучаването - 350 лв. За съжаление в сметката до сега са постъпили 200.81 лв.
Ако имате възможност и желание можете да помогнете:

Прочети пълния текст

2131 посещения 3 коментара

ОБЩОНАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ И ПРОТЕСТ В СОФИЯ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ

ОБЩОНАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ И ПРОТЕСТ В СОФИЯ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗЩе се проведе на 8 ОКТОМВРИ 2011 г., от 13.00 ч., в гр. София. СБОРЕН ПУНКТ – пл. "Александър Невски". МАРШРУТ: пл. “Александър Невски” – ул. “Г.С. Раковски” – Министерски съвет на Република България – Президентство – пл. “Народно събрание”.

Прочети пълния текст

4435 посещения 8 коментара

Протести срещу шистовия газ на 8 септември - включи се и ти!

Протести срещу шистовия газ на 8 септември - включи се и ти!На 08.09 ще се състоят две протестни акции, инициирани от групата "Ние сме против българския Чернобил - добива на шистов газ".

Сутринта от 08.00 ч. в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и Парламента ще се проведе протестно-информационна акция с депутати и граждани.

А вечерта на същия ден, от 18.00 ч., на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе "Мач на звездите", в който участие ще вземе и премиерът Бойко Борисов. Да вземем да се съберем там, на трибуните, с плакатите и транспарантите и да си кажем исканията! Да настояваме за забрана на фракинга - опасния за хорското здраве и живот, и за околната среда метод за добиване на шистов газ чрез хидравлично разбиване на скалите!

Прочети пълния текст

2713 посещения 2 коментара

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Въпреки твърдението, че прилепите са слепи, това не е така – те пълноценно използват зрението си.
             Планина, обичам те