Календар

Акции


Екоминистерството призна, че писта „Плато 1” в ски зона Банско в Национален парк Пирин е извън закона

Екоминистерството призна, че писта „Плато 1” в ски зона Банско в Национален парк Пирин е извън законаСофия, 1 септември 2011 г. – Министерството на околната среда и водите (МОСВ) призна, че писта „Плато 1” от ски зона Банско в Национален парк Пирин на практика е извън закона.

Прочети пълния текст

4068 посещения 3 коментара

Царски орел от България загина от токов удар в Западна Турция

Царски орел от България загина от токов удар в Западна ТурцияЦарски орел е открит, загинал от токов удар на турска територия. Орелът беше маркиран със сателитен предавател от БДЗП миналата година. Това е позволило откриването на тялото и причината за смъртта.

Прочети пълния текст

3072 посещения

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРОУЧВАНЕТО И ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРОУЧВАНЕТО И ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯПрез първия ден от септември ще се проведе национален протест срещу проучването и добива на шистов газ в следните градове: София, Варна, Пловдив, Добрич, Стара Загора, Чирпан, Раднево, Плевен, Айтос.

Прочети пълния текст

3126 посещения 2 коментара

Подари почистване в Национален парк 'Рила'

Подари почистване в Национален парк 'Рила'Тазгодишната акция за почистване на защитени и труднодостъпни планински местности, организирана от За земята, ще се случи между 26 август и 1 септември в района на хижа Чакър войвода, Национален Парк Рила. Ще почистим билата и циркусите, най-горното течение на р. Марица, пътеките към Ситняково, Заврачица и Мусала, стари сметища, както и останките на едни отдавна разрушени, неизползваеми бунгала в района.

Прочети пълния текст

3493 посещения

Шествие за Пирин - 21 юли!

Шествие за Пирин - 21 юли!21ви юли, ден на политическите чадъри

Винаги си искал да знаеш как функционира един политически чадър?
Чудиш се как се отваря, затваря и шества необезпокояван из държавата ни?

Ела да разберем заедно!

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА НАЧАЛНАТА ТОЧКА И МАРШРУТА НА ШЕСТВИЕТО!!! Тръгваме от стълбите на бившия Партиен дом (срещу Министерския съвет и Президентството), преминаваме покрай делегацията на Европейската комисия в София на ул. „Московска”, храм паметника „Александър Невски”, Парламента и Софийския университет и ще завършваме до сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано".

Прочети пълния текст

5677 посещения 4 коментара

Фестивал “RACycle в Парка”

Фестивал “RACycle в Парка”В забързаното, натоварено и стресирано ежедневие все по-рядко ни остава време да се огледаме и да обърнем внимание на това как се променя животът ни. Полагаме все по-големи усилия, за да задоволяваме все по-големите си „нужди”. Позволяваме си да се превърнем в универсални консуматори, без да си даваме сметка за последствията, до които води това. Неволно, но осъзнато се затрупваме с ненужни вещи, храна, която трудно може да се нарече хранителна, информация, която ни дезинформира, забавления, които носят все по-малко удоволствие.

Прочети пълния текст

2823 посещения

„Прегърни Природата”

„Прегърни Природата”Този петък и събота (10ти и 11ти Юни, в часовете между 10.00-13.00 и 16.00-19.00 часа доброволци разположени около „Вазата” в Парка на младежта и площад „Свобода” пред съдебната палата в Русе ще събират найлонови торбички, като в замяна ще раздават сърдечни прегръдки, за всеки съпричастен към инициативата, който донесе събраните вкъщи, гаража или офиса чантички.

Прочети пълния текст

2665 посещения

За Пирин, Рила и промяната на въображението

За Пирин, Рила и промяната на въображениетоПриятели, има нужда от помощта ви!!! За да мислим заедно как да запазим целостта на Рила и Пирин от нестихващите апетити за спекулативно презастрояване със ски писти, хотели и апартаменти, да запазим уникалната природа, култура и бит.

Прочети пълния текст

4552 посещения 6 коментара

Еко панаир Копринка

Еко панаир КопринкаНека заедно почистим местността Копринка, която в момента се задушава от боклук. Атмосферата ще бъде празнична, вдъхновяваща споделянето на знания, идеи, мисли и всеобща радост.

Всички заедно ще опънем палатките си и ще се случат различни занимания за вашите очи, уши и всевъзможни сетива: еко работилници, музика, изложби, игри, екстремни спортове, филмови прожекции и много други.
Всеки е добре дошъл на Еко панаир Копринка, няма значение от къде идваш, на колко си години или с какво се занимаваш… Ела сподели знанието си, вдъхновявай и се забавлявай.

Прочети пълния текст

3492 посещения

Гуруто на алтернативното земеделие - Ян Уинклъс подгрява Беглика фест с уъркшоп по овощарство и градинарство

Гуруто на алтернативното земеделие - Ян Уинклъс подгрява Беглика фест с уъркшоп по овощарство и градинарствоИрландецът, превърнал остров в Индийския океан от пустиня – в райска градина, е и основател на цяла методология за алтернативно образование и създател на училището за мир към ЮНЕСКО

Легендата в света на перма-културата, човекът, който превърна един вулканичен остров в Индийския океан в зеленчуков Ноев ковчег, човекът, чиято система за неформално образование бе призната от ЮНЕСКО за ефективен метод за постигане на световен мир - Ян Уинклъс, ще бъде първия гост в подгряващата програма на Беглика Фест през 2011.

Прочети пълния текст

3263 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията
           
  Install Flash player!