Календар

Становище на коалицията от неправителствени организации и граждански групи 'За да остане природа в България' по повод днешното заседание на земеделската комисия в парламента по вето на президента върху промените в Закона за горите

Изтегли, DOC, 54.5 Kb

Становище на коалицията от неправителствени организации и граждански групи 'За да остане природа в България' по повод днешното заседание на земеделската комисия в парламента по вето на президента върху промените в Закона за горитеПарламентът трябва да приеме ветото на президента

София, 21 юни 2012 г. – На заседание този следобед на комисията по земеделие и гори в парламента ще се разглежда ветото на президента Плевнелиев върху промените в Закона за горите.

Представители на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" се надяват да присъстват на заседанието, за да заявят, че очакват парламента да приеме ветото.

Природозащитниците продължават да настояват срещу промените в Закона за горите, тъй като те позволяват застрояване на гори без промяна на предназначението за изграждане на ски, спортни и други съоръжения.

Коалицията "За да остане природа в България" повтаря, че тази част от промените в Закона за горите представляват форма на нерегламентирана държавна помощ.

Природозащитниците призовават инвеститорите в нови ски курорти, които смятат да се възползват от промените в Закона за горите, публично да заявят интереса си още сега.

От 72 параграфа общо в Закона за горите коалицията "За да остане природа в България" е изпратила през последните 6 месеца свои забележки по 23 от тях. До момента има някакъв напредък едва по 4 параграфа.

Допълнителна информация:
- Популярни лица от сцената и екрана казват в три кратки клипчета своето мнение за горите и това, което всеки може да предприеме

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1911 посещения