Календар

Кога най-накрая Нено Димов ще научи природозащитните закони?

Кога най-накрая Нено Димов ще научи природозащитните закони?Нено Димов за пореден път ни удиви със своята некомпетентност и непрофесионализъм. В новина на самото министерство на околната среда и водите от днес се съобщава, че плажът "Болата излиза от резерват "Калиакра", но за да стане това окончателно трябва НС да промени Закона за биологичното разнообразие - http://www.moew.government.bg/bg/plajut-bolata-izliza-ot-rezervat-kaliakra-no-ostava-zastitena-mestnost/

Освен скандална, тази новина показва и още нещо - че Нено Димов все още не е научил законите на България. Защото не Законът на биологичното разнообразие трябва да бъде променен, а Законът за защитените територии.

След като от предишни наши новини вече стана ясно, че този министър не прави разлика между национален парк и биосферен парк, както и между защитена територия и защитени зона, ето, че сега излиза, че не познава и екологичното законодателство. Тази история можеше и да е забавна, ако не засягаше пряко човека, назначен да опазва природата на България в това правителство. Господин министър, кога ще научите природозащитните закони в България най-после?!?

P.S. Няколко минути след като публикувахме новината на ФБ страницата си, МОСВ смени информацията на сайта си. Но ние направихме принтскрийн от който се вижда ясно. А и новините в медиите показват същото. Няма как да промените и прессъобщението, нали :)

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2292 посещения

OFF