Календар

Художници от София, Пловдив и Бяла пресъздадоха красотата на Врачанския Балкан

На 28 и 29 юни, 2014 г. на територията на Природен парк „Врачански Балкан“ се проведе артистичен пленер, посветен на природното и културно богатство на парка. 11 художника от Бяла, Пловдив и София се включиха в събитието и в края на пленера предоставиха своите творби на Дирекцията на природния парк. Целта на Арт пленер „Врачански Балкан“ е да насочи обществения интерес към едно от най-красивите кътчета на България. Художествените творби ще бъдат изложени в природозащитен център „Натура“ в гр. Враца.

За да събудят вдъхновението си, през първият ден от пленера художниците посетиха село Очиндол и комплекс Дядо Йоцо Гледа на територията на природния парк, Черепишкия манастир, Лакатнишките скали, природна забележителност „Ритлите“, скалните отвеси на проходът „Вратцата“ при гр. Враца и скалния манастир „Св. Иван Рилски“. През втория ден художниците останаха да творят на открито сред зеленината на гр. Вършец.
За първи път Арт пленер „Врачански Балкан“ се проведе през юни 2013 г. отново във Вършец.
Събитието се осъществява по проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП Врачански Балкан” на ДПП „Врачански Балкан”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013”. Пленерът е организиран от Сдружение „Устойчиво Общество” с подкрепата на клуб „Нещото“.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3822 посещения

OFF