Календар

С интересно и зрелищно представяне стартира инициативата 'Горски инспектор за един ден' в бургаски регион

Регионалната дирекция по горите – Бургас и дирекцията на ПП „Странджа” откриха инициативата на Изпълнителна агенция по горите и Министерството на земеделието и храните "Горски инспектор за един ден". Тя стартира с поход до м. „Аязмото” с ученици от ОУ „Васил Левски” на бургаския квартал „Горно Езерово”.

Пред подрастващите специалистите – лесовъди инж. Стефан Златаров и д-р Дико Патронов от дирекцията на Парк „Странджа” говориха за значението на горите в нашия живот и икономиката на страната, за възможността на горите да се възпроизвеждат и за това кое дърво как изглежда и как може да бъде разпознато. А горските инспектори от РДГ-Бургас Константин Кафеджиев и Петко Лапчев интересно и забавно запознаха учениците с отговорната работа на горския инспектор. Двамата горски инспектори заедно с зам. директора на Парк „Странджа” Стефан Златаров разиграха постановка по задържане на нарушител в горите, което вдигна градуса на интерес у децата. През цялото време сигналните лампи на служебният джип, с който се преследват и задържат реални нарушители бяха включени. Възпитаниците на ОУ „В.Левски” – Г. Езерово бяха придружавани от учителите Дарина Кандарова, Моника Михалева, Жана Казакова и Димитър Михайлов.

Инициативата "Горски инспектор за един ден" има за цел да запознае подрастващите с лесовъдската професия и работата на горските инспектори. Участниците в нея имат възможността в реални условия чрез игри и презентации да се запознаят с работата на горските инспектори и усилията, които се полагат в опазването на горското богатство, както и предотвратяване на нарушенията. В рамките на обученията се включват експерти от РДГ и горски инспектори. Кампанията се осъществява на територията на всички природни паркове и ще продължи до края на месец юни.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3541 посещения

OFF