Календар

Обяд с фермерски храни в двора на Министерството на земеделието

Фермери от Западна и Централна Стара планина представиха днес продуктите си на кулинарно събитие в Министерството на земеделието и храните.
Храните са произведени от малки местни ферми и бизнеси, подпомогнати по четиригодишния българско-швейцарски проект "За Балкана и хората", който с работата си показва нагледно, че опазваната природа носи приходи на местните хора.

Заедно с Ути Бъчваров фермерите подготвиха обед с продукти от Балкана за служителите на МЗХ. Вижте тук повече: http://bioselena.com/bg/news/view/221/

Това бе второто издание на „Обяд с вкусни продукти от Балкана“ в МЗХ. Продуктите, които представиха фермерите, бяха два пъти повече от първото издание на събитието през юли 2014.

В края на месеца фермерите от Балкана ще представят продукцията си на приема на Швейцарското посолство за националния празник на страната.

Предстои фермерите да донесат продукция и на Събора в Рожен (17-19 юли) и на Екофеста „Зелените идеи в действие“ на Узана, Габровско (24- 26 юли).

Фермерските продукти, създадени с подкрепата на проекта "За Балкана и хората", можете да си купите всяка събота на пазара в кв. Борово, София.

Повече за събитието и връзки към репортажите: http://bioselena.com/bg/news/view/221/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2639 посещения

OFF