Календар

Карнавал на биоразнообразието по време на Зелени дни 2016

В пъстър и весел празник се превърна нашия Карнавал на биоразнообразието, който организирахме за втора поредна година в рамките на Зелени дни. На 1 октомври ентусиазирани пернати и опашати представители дефилираха пред водещата. Всички малки участници и родителите им спазиха условието ни да се представят в костюми на животни и растения, които са от България. Пчелички, орел, зайче, таралежче, делфинче и още много видове ни "гостуваха" на сцената на Зелени дни.

Впечатли ни любовта на децата към природата и подробните познания, които имаха за своите герои - къде живеят, с какво се хранят, от какво се страхуват, които са естествените им врагове - нито един въпрос на водещата не ги затрудни. Те отговаряха смело и компетентно като истински бъдещи природозащитници. Накрая като на всеки конкурс имаше и отличени.

Нашето жури връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България, за „най-зелен” костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране и др. на таралежчето, червеноклюната гарга, делфина, дъба и фламингото.

Но победени нямаше, защото всички научихме нещо важно - че всеки един от нас може и трябва да пази природата, за да можем да продължим да се радваме на живо на любимите си видове. А този урок ни го преподадоха най-искрените посланици - нашите деца! Благодарим на всички участници. Надяваме се, че сте се забавлявали колкото нас и че сте се видим отново и следващия път, когато пак ще ви поканим на нашия Карнавал на биоразнообразието. До нови срещи!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4250 посещения

OFF