Календар

Галерия

Пречистени и oкРИЛени: Рила олекна поне с 8 тона отпадъци

На 6ти септември, приключи 18-тото почистване на защитени територии, организирано от Екологично сдружение „За Земята“, което олекоти планината с поне 8 тона отпадъци, голяма част от които метални. Тази година акцията се проведе на територията на НП Рила и събра общо около 70 участници от цялата страна на различна възраст, сред които две семейства с деца.

3607 посещения

Елитни кучета подари Парк „Странджа” на местни животновъди

14 двойки елитни кучета-пастири дари днес дирекцията на ПП „Странджа” на животновъди, които отглеждат своите стада на територията на парка. Палетата са от автентичната порода Каракачанско куче и са от най-добрия в страната развъдник на породата. Те пристигнаха на своята нова месторабота от Пирин и въобще не се противиха, че са на ново място. Палетата са на възраст 4-5 месеца – 7 мъжки и 7 женски и са съчетани в двойки от възможно най-далечни родители. Целта е в бъдеще да бъдат създадени поколения, които да подпомогнат развъждането на каракачанското куче в Странджа. Всички кученца са с всички необходими ваксини, обезпаразитени и чипирани. В първата седмица новите пастири ще свикват със стопаните си и със стоката. След това те могат да бъдат пуснати със стадата, които пасат в планината, каза собственика на развъдника в Сидер Седефчев.

2749 посещения

Тридневно обучение за доброволците по проект 'Участие за природа'

Теми:
1. Представяне на основните положения на Закона за биологичното разнообразие за опазване на видове. Представяне на проблема с препарираните защитени видове. Лектор - Стефан Аврамов

2. Представяне на адаптивното управление за разработване и управление на природозащитни дейности - лектор Владимир Милушев

3. Основни принципи на работа с медиите и организирането на информационни кампании – лектор Нели Найденова

Практическа задача: Разработване на програма за борба с незаконното излагане на препарирани защитени видове по метода на адаптивното управление.

2125 посещения

Teрeнно проучване на защитени видове

Доброволците по проект "Участие за природа" имаха възможност на близка среща с глухаря - изключително атрактивен застрашен вид птица съгласно Червена книга на България. Участниците в обучението имаха възможност да научат повече за биологията на вида и за връзките в природата, както и за начини за тяхното изучаване и опазване.

2225 посещения

Обучение по онлайн комуникация за експертите на Коалицията

Постигането на успех в природозащитните кампании далеч не е нужна само екологична експертиза. Ето защо обучението целеше да подпомогне експертите в организациите, членове на Коалицията „За да остане природа“, да използват по-пълноценно социалните медии. Разгледахме по-отблизо фукционирането на Фейсбук, поставянето на цели и подбирането на канали за комуникация, съобразени с начина на разпространение, типовете съдържание и различните му функции, научихме се как да анализираме потреблението и интересите на публиката ни. Разгледахме комуникационни проблеми и примери от предишни кампании.

2416 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Сухоземните екосистеми произвеждат малко над половината от кислорода на планетата. Останалата половина се пада на океанските растителни екосистеми, най-вече фитопланктона.
           
  Install Flash player!