Календар

Галерия

НА ПИРИН ВЕЧЕ СЕ СТРОИ!

В момента офшорната фирма "Маренго Трейдинг" строи нов лифт на територии изключителна държавна собственост, въпреки че няма абсолютно никакво вещно право в Национален парк "Пирин". Това означава, че в парка ще има частна собственост, която не може да се промени дори и да се развали концесията за ски зона Банско. Вижте повече за проблема на: http://forthenature.org/news/3405

Видео: https://www.facebook.com/forthenature.org/videos/vb.103266246377803/902346436469776/?type=2&theater

2712 посещения

Кампания 'Пази дюните'

Обозначване на дюните в местността и поставяне на табелки, които представят дюните в Крадере - най-ценното местообитание в местността. Кампанията е организирана от гражданска група Да спасим Карадере и цели да повиши информираността на къмпингуващите в местността с цел по-отговорно към природата пребиваване.

началото на юли, 2015

Повече коментар - във фейсбук: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.914796905278527&type=1

1756 посещения

Граждански форум 'Участие за природа'

Представители на над 20 организации и граждански групи от цялата страна се включиха в обсъждане на няколко теми:
опазване на последните незастроени плажове по българското Черноморие, зелена градска среда, законност и ефективност в политиките за управление на отпадъците и механисмки за гражданско участие.

Повече за резултатите от срещата: http://forthenature.org/uchastie-za-prirodata/23

2634 посещения

„Надежда за нас“ организира за втори път почистване във „Факултета” заедно с ромски деца

Неправителствената организация „Надежда за нас - 2008” с подкрепата на Фондация „Опре рома” и фирма Щрабаг Умвелтсървиз организира второто поред почистване в столичния квартал „Факултета”. По време на почистването в района бяха засадени нови дръвчета. Инициативата е част от проекта „Всички заедно – за чиста земя”, който събра доброволци от български и ромски произход. Най-важните сред тях бяха децата от най-бедната част на „Факултета”.

2078 посещения

Обяд с фермерски храни в двора на Министерството на земеделието

Фермери от Западна и Централна Стара планина представиха днес продуктите си на кулинарно събитие в Министерството на земеделието и храните.
Храните са произведени от малки местни ферми и бизнеси, подпомогнати по четиригодишния българско-швейцарски проект "За Балкана и хората", който с работата си показва нагледно, че опазваната природа носи приходи на местните хора.

2573 посещения