Календар

Галерия

Изграждане на тоалетни на Карадере-2015

Изградени от доброволци на Сдружение Идеи за промяна и гражданска група "Карадере", за да покажат едно от задължителните действия на отговорния къмпингуващ в малкото останали запазени от строителство места по черноморието. Вижте пълният разказ за акция "отговорни къмпингари"

2780 посещения

С интересно и зрелищно представяне стартира инициативата 'Горски инспектор за един ден' в бургаски регион

Регионалната дирекция по горите – Бургас и дирекцията на ПП „Странджа” откриха инициативата на Изпълнителна агенция по горите и Министерството на земеделието и храните "Горски инспектор за един ден". Тя стартира с поход до м. „Аязмото” с ученици от ОУ „Васил Левски” на бургаския квартал „Горно Езерово”.

3420 посещения

Маршрут „Птици” ще напълни очите и душите ви с красота

Дирекцията на ПП „Странджа” заедно с журналисти и природолюбители откри още един интерпретативен маршрут. Той носи името „Птици“ и тръгва от село Синеморец. Това е един лек и много приятен маршрут чиято дължината е 4км, които се изминават за час-час и половина през пролетно-летния сезон. По неговото протежение са обособени 6 информационни точки. Лентата при откриването прерязаха инж.Стефан Златаров – зам. директор на ПП „Странджа” и Катя Димитрова – ръководител на проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа”. Честта да представи маршрута се падна на маг. биолога на дирекцията на Парка Милен Рашков и експерта инж.Иван Камбуров, които щедро и интересно разказаха за около 200-те вида птици, които се срещат и могат да се видят и чуят по протежение на трасето Денят за откриването не беше избран случайно. На 5 юни светът отбелязва Световния ден на природата. По този повод по време на първия масов преход по маршрута беше организирана и екоакция за събиране на отпадъци.

2400 посещения

Българска фондация Биоразнообразие по време на Зелените дни

В богатата програма на БФБ по проект "За Балкана и хората" по време на фестивала Зелени дни стартирахме кампанията за набиране на номинации за Годишните награди за биоразнообразие, организирахме карнавал, работилница за маски и рисуване на лица и театър за деца, а празничната вечер завършихме ударно с концерт на Babyface Clan.

2430 посещения

Багерите вече са в ски зона Банско

По случай Международния ден на околната среда България отбелязва празника.... с приватизация на национален парк!

Коалицията "За да остане природа в България" предупреди преди дни, че всеки момент в Национален парк Пирин започват сечите за разширяване на просеката на лифта „Шилигарника - Тодорка“ в ски зона Банско и подмяната му с двойно по-голям в нарушение на законите. Ето и снимки, направени вчера между Шилигарника и връх Тодорка. Дърветата за отсичане са определени, багерите са готови, материалите за новите стълбове са качени.

Разпространявайте и прочетете още подробности:
http://forthenature.org/news/3343

3756 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  За последните две десетилетия планетата ни е загубила почвен слой, който се равнява на цялата обработваема земя на САЩ, по данни на World Watch Institute. Повече информация тук.
           
  Install Flash player!