Календар

Галерия

Проект 'Участие за природа' на Зелени дни

Награждаване в конкурс за гражданска активност, презентации, щанд, представяне на граждански инициативи и акция "задади и дари" - това е са част от преживяванията около включването на проект "Участие за природа" във фестивала "Зелени дни".

2331 посещения

Карнавал на биоразнообразието в София

В пъстра горска поляна се превърна сцената в Голямата шатра на „Зелени дни“ по време на първия Карнавал на биоразнообразието в София на 22 май 2015 г. - Международния ден на биоразнообразието. Той бе организиран от Българска фондация Биоразнообразие със съдействието на Българска асоциация за алтернативен туризъм и Община София в рамките на „Зелени дни‘2015“.

Повече за събитието на: http://bbf.biodiversity.bg/bg/Karnaval-na-bioraznoobrazieto-v-Sofiya.p1422

2159 посещения

Фестивал на зелените идеи 2015 за деца и любители на цветя в Южния парк

Третото издание на Фестивала на зелените идеи очаква любителите на цветя и декоративни растения в Южния парк (зад „Хилтън“) в последните три дни на май (29 – 31 май).

Фестивалът е едно от съпътстващите събития на българско-холандската конференция „Зеленият град – въображаем и реален“ и ще бъде открит от Посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот в 11 часа на 29 май.

1680 посещения

Ученици и учители откриват първата зелена класна стая в кардам

Зелената класна стая на ОУ „Христо Ботев” в с. Кардам, област Добрич ще бъде официално открита в 9.30 ч. на 21 май, 2015 г. За целта училището ще организира спортен празник. Ученици от други училища също ще се включат в тържеството. Събитието ще събере всички деца и възрастни, които през последните месеци запретнаха ръкави и заедно създадоха специална градина, в която да провеждат алтернативни учебни часове.

2243 посещения

Първите туристи проходиха новия маршрут „Хищници” в ПП „Странджа”

Над 50 туристи преминаха по интерпретативен маршрут „Хищници” в ПП „Странджа” веднага след неговото официално откриване. Той започва от село Заберново и преминава през защитената местност „Парория“. По протежението му са обособени 14 информационни точки

3801 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Охлювите могат да спят по три години.
             Планина, обичам те