Календар

Галерия

Ски курорта Бодрост в Рила

Снимков материал за незаконния нов лифт и вероятно незаконно удължената писта в курорта Бодрост, м. Картала в съседство до Национален парк Рила.

За сега се знае, че лифтът е построен без решение по ОВОС, а за пистата и множеството пътища тепърва ще се проучва.

Рила и Моторните превозни средства

Санкционираното незаконно строителство на пътища и лифт в Рила продължава

На 6 октомври 2007 г. от 12,30 часа на хижа Пионерска се проведе шестата теренна акция за запазване на Рила - Национален парк по българското законодателство и защитена зона по европейските директиви за Натура 2000.

Загрижени за бъдещето на любимата си планина Рила, дузина граждани се запознаха с последиците от незаконното строителството. Основното притеснение на обществото е, че чуството на безнаказаност амбицира инвеститорите да газят смело напред през българското и европейско законодателство.

Банско: с особено уважение към закона, хората и природата

Снимки от новия незаконен лифт и писти в местността Чалин валог, ски зона Банско - без разрешителни и закони процедури. Новото незаконно строителство е в противоречие със закона, Плана за управление на Национален парк Пирин и дори на Териториално-устройствен план на ски зоната, където пистите на Чалин валог бяха предвидени за рекултивация.
Снимки от акции на коалицията "За да остане природа в България" на просеката на незаконния лифт от 15 май и 11 септември 2007 г.. Институциите все още НЕ ЧУВАТ, НЕ ВИЖДАТ, НЕ ГОВОРЯТ за беззаконията в ски зона Банско.
Граждани и неправителствени организации, се питат, ще се повтори ли същото и в Нацоинален парк Рила или?

Рила и Мусала

Снимки от строежа на новата хижа на Мусала, разширения път, камиони и табела за забрана

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Край село Граматиково, Бургаско, се намира единственото в Европа находище на дървовидна (странджанска) боровинка.
             Планина, обичам те